Home » Vintage spullen in huis 3: van doosje tot borstelset

Vintage spullen in huis 3: van doosje tot borstelset

Botanische tekening in schilderij

Yes! Ik heb weer ‘nieuwe’ spullen in de kringloopwinkel gevonden. Eén botanica schilderij, een ouderwetse kaptafel borstelset en een mysterieus doosje. Kringloopwinkels zijn niet stoffig (af en toe dan), maar hartstikke leuk om op avontuur in te gaan! Kijk je mee met mijn vintage spullen 3?

Vintage spullen 3

Volgens mij worden mijn ouders ietwat gek van mijn vintage uitzetverzameling. Nee hoor, ik heb helemaal niet de halve zolder in beslag genomen met dozen ;). Het is ook gewoon lastig om alle leuke vintage spullen te weerstaan die ik tegenkom. Zo kwam ik toevallig het bovenstaande schilderij tegen toen ik op mijn werk aan het opruimen was. Wat een mooi botanica schilderij! Ze zijn nu ook heel erg hip. Woondesignmerken verkopen ze voor rond de 25 euro. Ik heb het schilderij voor nog geen twee euro gekocht. Dus zoek goed en je vindt gave spullen.

Donkerbruin antieke doosje

Mysterieus vintage doosje

Dit mysterieuze doosje heb ik van mijn moeder gekregen. Ik dacht: het komt uit de familie! Prachtig erfstuk. Dat was echter íets te optimistisch van mezelf. Mijn moeder blijkt het doosje in de kringloop te hebben gekocht. Wellicht is het wel oud en komt het uit een oude familiegeschiedenis. Zou het logo op de bovenkant een familiewapen zijn? Who knows!

Brocante borstelset vintage spullen

Vintage kaptafel borstelset

Ten slotte vond ik iets waar ik al lang naar op zoek was: een kaptafel borstelset. Ik zag de set liggen en sprong figuurlijk een gat in de lucht. Dit is sowieso één van mijn mooiste items uit mijn vintage collectie. Ik ben er ook heel blij mee! Bij de set horen nog een kam en een andere borstel. Die staan niet op de foto. De parelketting en het kleedje heb ik op mijn werk gekocht. Volgens mij koop ik alles op mijn werk zo te lezen!

Anyway. Ik wil laten zien dat vintage en kringloop spullen echt niet boring zijn. Vaak kun je een tafel of een stoel heel goed opknappen. Even een doekje erover en het is weer als ‘nieuw’.

Vind jij vintage leuk of ga je voor retro?

Liefs,

Lysanne

Lees ook eens mijn vintage liefde voor in huis 2.

8 gedachten over “Vintage spullen in huis 3: van doosje tot borstelset”

  1. Aaahhh ja ik houd ook echt heel erg van vintage. Ik zeg er zeker nooit nee tegen als mijn moeder weer eens vraagt of ik mee wil naar een kringloop winkel of rommelmarkt. Leuke spullen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 10 =