Home » Tover jezelf in een vintage girl met de Vintage Style Guide van Sugarcoated Pictures

Tover jezelf in een vintage girl met de Vintage Style Guide van Sugarcoated Pictures

Vintage style guide Sugarcoated Pictures

Knalrode lippen en gifzwarte eyeliner: de formule om als een ware vintage girl de deur uit te gaan. Maar make-up is niet het enige, want ook je haar en kleding maakt of breekt je vintagestijl. Hoe maak je bijvoorbeeld de perfecte Betty Bangs? Geen paniek. Met de Vintage Style Guide van Sugarcoated Pictures tover je jezelf binnen no-time in een vintage girl. In dit artikel vertel ik je meer over dit boek.*

Vintage is leuk en plezier hebben

Vintage is leuk. Daarmee bedoel ik dat deze stijl een tegencontrast is van bijvoorbeeld de huidige mode. Zo kun je met een vintagestijl net even anders zijn dan de rest. Daarnaast is vintage plezier hebben. Want hoe cool is het om eindelijk de perfecte rode lippen te creëren! Daar wordt je toch blij van? Ik wel ten minste.

De vintagestijl toegankelijk maken voor elke vrouw

Ook Vivian Kramer, de schrijfster van de Vintage Style Guide en eigenaresse van Sugarcoated Pictures, is dol op de vintage look. En die enthousiasme deelt ze graag. Vivian wil de vintagestijl namelijk toegankelijk maken voor elke vrouw. En dat doet ze met de Vintage Style Guide waar ik je meer over ga vertellen.

Vintage style guide Sugarcoated Pictures

Handige vintage tips en trucjes in elk hoofdstuk

De Vintage Style Guide bestaat uit verschillende hoofdstukken: make-up, hairstyling, clothing & accessories en posing & modeling. In elk hoofdstuk vind je handige tips en trucjes hoe je jouw vintage look maakt.

In het hoofdstuk Make-up staan stap voor stap-handleidingen voor het shapen van je gezicht, het tekenen van je wenkbrauwen en het stiften van perfecte rode wenkbrauwen. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe je Bettie Bangs maakt en bijhoudt? In het hoofdstuk Hairstyling lees je hoe je dit doet. Persoonlijk vind ik het altijd lastig om zo’n handleiding te volgen, omdat het me vaak niet lukt. Maar ze zeggen niet voor niets: oefening baart kunst! En ik ben dan zo iemand die het halverwege opgeeft ;).

Vintage style guide Sugarcoated Pictures

Een vintage look voor elk figuur

Naast de handige stap voor stap-handleidingen lees je in de Vintage Style Guide van Sugarcoated Pictures welke kleding je bij welk figuur het beste kunt dragen. Vivian vindt dat een vintage look voor elk figuur is bedoeld. Om je een voorbeeld te geven: ik zit tussen een hourglass (zandloper) en triangle (brede heupen ten opzichte van het bovenlichaam). Vivian vertelt dat je bij een triangle shape beter een t-shirt met print kunt dragen om je bovenlichaam breder te laten lijken. Dit trucje ga ik zeker toepassen!

Vintage look klaar? Schieten maar!

Ben je klaar met je make-up, haar en kleding? Tijd om foto’s te maken! Weet je niet hoe je een goede pose moet aannemen? Geen paniek. In de gids staan ook verschillende technieken om als een vintage girl op de foto te staan. Zo weet je dat je niet op het verkeerde moment de verkeerde pose neemt, wat ik zo af en toe wel eens heb.

Conclusie over de Vintage Style Guide

Wat ik van de Vintage Style Guide van Sugarcoated Pictures vind? De gids is handig en leuk voor als je een vintage verkleedfeestje hebt, een keer in een vintage bui bent of een vintage fotoshoot wilt houden. In het boek vind je handige tips en trucjes, zodat je jezelf in een ware vintage girl tovert. De gids is ook leuk om cadeau te geven!

Over Sugarcoated Pictures

Sugarcoated Pictures is opgericht door Vivian Kramer. Vivian is gefascineerd door de jaren ’50 en ’60. Daarom geeft ze workshops en fotoshoots waar alles draait om vintage en styling.

Vintage Style Guide kopen

Wil jij stralen als een ware vintage girl? Of heb je binnenkort een vintage verkleedfeestje? Vintage style guide van Sugarcoated Pictures is te koop bij Bol.com* voor 17,99 euro. ISBN: 97890 0035 2074.

*Dit is een affiliate link

Wat is jouw tip voor de ultieme vintagestijl?

Liefs,

Lysanne

*Dit artikel is gesponsord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + elf =