Deze glutenvrije scones met citroen en lijnzaad maak je met boekweitmeel en lijnzaad. Ze zijn makkelijk te maken en lekker met wat jam en vegan slagroom.
Voorbereiding15 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Oventijd25 minutenmin
Totale tijd55 minutenmin
GangBrunch,Ontbijt
KeukenBrits,Glutenvrij,Vegan
Trefwoordglutenvrij,vegan,vezelrijk
Aantal8scones
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
schaaltje
kom
lepel
Ingrediënten
1eetlepelchiazaad
3 ½eetlepelswater
125gramglutenvrij meel
75gramboekweitmeel
25gramlijnzaad
15gramgeraspte kokos
1eetlepelkokosbloesemsuiker
1theelepelbakpoeder
snufzout
1theelepelcitroenaroma
citroensap
3eetlepelsgesmolten kokosolie
6steviadruppels of meer suiker
water
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op de bakplaat.
Meng 1 eetlepel chiazaad met 3,5 eetlepels water en laat 15 minuten staan.
Meng ondertussen het glutenvrij meel, boekweitmeel, lijnzaad, geraspte kokos, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg vervolgens het bovenstaande chia-mengsel, citroenaroma, citroensap, kokosolie en stevia toe aan de droge ingrediënten.
Schenk dan beetje bij beetje water toe, totdat er een samenhangend deeg ontstaat die een beetje plakt. Het deeg mag niet te droog of te nat zijn.
Stort daarna het deeg op de bakplaat en vorm met de bolle kant van een natte lepel een ronde plak van ongeveer 3 cm dikte.
Bak de glutenvrije scones 25 minuten in het midden van de oven.
Haal ten slotte de bakplaat uit de oven en snijd de scones direct in 8 gelijke stukken. Laat ze verder afkoelen op een rooster.
Notities
Voor dit recept heb ik het biologische, glutenvrije meel van Lieke is vrij gebruikt.