Deze glutenvrije biscuitjes zijn heerlijk om in de thee te dopen. De knapperige kaneellaag maken de glutenvrije koekjes helemaal af.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Oventijd20 minutenmin
Totale tijd55 minutenmin
GangKoek,Tussendoortje
KeukenGlutenvrij,Vegan
Trefwoordglutenvrij,koek,tarwevrij,vegan
Aantal1koektrommel vol
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
Mengkom
deegroller
koekjesvorm
Ingrediënten
Deeg
140gramboekweitmeel + extra
110gramrijstemeel
75gramhavermeel
2eetlepelskokosbloesemsuiker
1eetlepelpsylliumvezels
1theelepelwijnsteenbakpoeder
5eetlepelsgesmolten kokosolie
1chiazaad-ei
1theelepelvanille extract
scheutjeongezoete sojamelk
Kaneellaag
kokosbloesemsuiker
kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170°C (boven- en onderwarmte). Leg alvast bakpapier op een bakplaat.
Meng in een kom het boekweitmeel, rijstemeel, havermeel, kokosbloesemsuiker, psylliumvezels en wijnsteenbakpoeder.
Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, chiazaad-ei, vanille extract en ongezoete sojamelk bij de droge ingrediënten en meng tot een geheel. Te droog? Voeg meer sojamelk toe. Te nat? Voeg meer bloem toe.
Strooi wat bloem op een werkplaat en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 centimeter dikte.
Steek dan met een koekjesvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op de bakplaat.
Strooi daarna kokosbloesemsuiker en kaneel op de koekjes.
Bak de glutenvrije biscuitjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Laat ten slotte de koekjes afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Je kunt het chiazaad-ei vervangen door een gewoon ei.