Gemarineerde tofu Indonesisch
Download recept

Gemarineerde tofu

Tofu saai? Niet met dit recept voor gemarineerde tofu. Heerlijk met rijst en groente.
Voorbereiding0 min
Bereidingstijd25 min
Marinadetijd1 uur
Totale tijd1 uur 25 min
GangBijgerecht
KeukenIndonesisch
Trefwoordeiwitrijk,vegan,vleesvervanger
Aantal3 personen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • snuf peper
  • 1 eetlepel pindakaas
  • scheut sojasaus
  • scheut ketjap manis
  • 1 theelepel sambal manis
  • scheut citroensap
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Snijd de tofu in plakken van 1 cm dikte. Druk de plakken op keukenpapier of een theedoek, zodat het meeste vocht verdwijnt.
  • Snijd vervolgens de tofu in vierkante blokjes van 1 cm bij 1,5 cm. Stop de blokjes in de kom.
  • Meng de tofu met het korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, laos en peper.
  • Meng daarna in de kleine kom de pindakaas, sojasaus, ketjap manis, sambal manis en citroensap.
  • Voeg het natte mengsel bij de tofu en meng goed door elkaar.
  • Laat de marinade ten minste 1 uur in de tofu trekken. Heb je geen tijd? Bak dan meteen de tofu.
  • Zet vervolgens een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Bak de gemarineerde tofu knapperig.
  • Serveer ten slotte de tofu direct.

Notities

Tip: Bij de toko kun je vaak glutenvrije sojasaus kopen.