Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan gemarineerde tofu Indonesisch
Deze gemarineerde en gebakken tofu op Indonesische wijze is lekker en snel te maken. De tofu past goed bij rijst of noedels, en groente.
Voorbereiding
0
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Marinadetijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
25
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Indonesisch
Trefwoord
eiwitrijk,vegan,vleesvervanger
Aantal
3
personen
Benodigdheden
1 snijplank
1 keukenpapier of schone theedoek
1 grote kom
1 kleine kom
1 koekenpan
Ingrediënten
1
blok
tofu
1
theelepel
korianderpoeder
1 ½
theelepel
komijnpoeder
1
theelepel
paprikapoeder
½
theelepel
knoflookpoeder
1
theelepel
kurkumapoeder
1
theelepel
laospoeder
1
snuf
peper
1
eetlepel
pindakaas
1
scheut
sojasaus
11
scheut
ketjap manis
1
theelepel
sambal manis
1
scheut
citroensap
1
scheut
olie om in te bakken
Bereidingswijze
Snijd de tofu in plakken van 1 cm dikte. Druk de plakken op keukenpapier of een theedoek, zodat het meeste vocht verdwijnt.
Snijd de tofu in vierkante blokjes van 1 cm bij 1,5 cm. Stop de blokjes in de kom.
Meng de tofu met het korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, laos en peper.
Meng in de kleine kom de pindakaas, sojasaus, ketjap manis, sambal manis en citroensap.
Voeg het natte mengsel bij de tofu en meng goed door elkaar.
Laat de marinade ten minste 1 uur in de tofu trekken. Heb je geen tijd? Bak dan meteen de tofu.
Zet een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
Bak de gemarineerde tofu knapperig.
Serveer ten slotte de tofu direct bij rijst en groente.