Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Glutenvrije bananenmeel pannenkoeken
Geniet van een zondagse brunch met deze glutenvrije bananenmeel pannenkoeken. Lekker met jam, pindakaas of hagelslag.
Voorbereiding
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Koek,Ontbijt
Keuken
Glutenvrij,Hollands
Trefwoord
glutenvrij,ontbijt,tarwevrij
Aantal
6
pannenkoeken
Benodigdheden
Mengkom
mixer
koekenpan
Ingrediƫnten
100
gram
bananenmeel
1
theelepel
kaneel
1
theelepel
bakpoeder
snuf
zout
250
milliliter
plantaardige melk
2
chiazaad-eieren
olie om in te bakken
Bereidingswijze
Maak de chiazaad-eieren door 2 eetlepels chiazaad en 7 eetlepels water 15 minuten te laten staan.
Meng het bananenmeel, kaneel, bakpoeder en zout in een kom door elkaar.
Schenk daarna de ongezoete amandelmelk beetje voor beetje in de kom en mix tegelijkertijd het beslag luchtig.
Mix vervolgens de chiazaad-eieren door het beslag totdat er een romig en luchtig geheel ontstaat.
Zet een koekenpan op het vuur en smelt een beetje kokosolie in de pan.
Schenk dan het bananenbeslag voorzichtig in de pan en maak een grote pannenkoek. Je kunt ook kleinere pannenkoekjes bakken.
Tip: Zet het vuur niet te hoog en doe een deksel op de pan. Hierdoor krijg je de perfecte pannenkoeken.
Kijk of de onderkant goudbruin is en keer de pannenkoek voorzichtig om. Laat de andere kant ook goudbruin worden.
Serveer ten slotte de bananenmeel pannenkoeken direct of bewaar bedekt in de koelkast.
Notities
In stap 4 van
dit artikel over ei-vervangers
lees je hoe je chiazaad-eieren maakt.