Deze gezonde ontbijtkoek maak je met minder suiker. In plaats daarvan voeg je wortels, noten en veel kruiden toe. Lekker als tussendoortje voor bij de koffie.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Oventijd35 minutenmin
Totale tijd1 uuruur10 minutenmin
GangKoek,Tussendoortje
KeukenHollands
Trefwoordkoek,noten,tarwevrij
Aantal2ontbijtkoeken
Benodigdheden
2 kleine bakblikken
bakpapier
rasp
Mengkom
handmixer
lepel
Ingrediënten
olie om in te vetten
100gramwortel
150gramroggemeel
2eetlepelskokosbloesemsuiker
4theelepelsspeculaaskruiden
1theelepelkaneel
1eetlepelbakpoeder
zout
3(lijnzaad-)eieren
1eetlepelahornsiroop
3eetlepels(kokos)olie
scheutplantaardige melk
handjegehakte pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 °C (boven- en onderwarmte). Vet alvast twee kleine bakblikken in met olie.
Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.
Meng vervolgens het roggemeel, wortelrasp, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, bakpoeder en zout in een kom.
Voeg dan de (lijnzaad-)eieren, ahornsiroop, gesmolten kokosolie en plantaardige melk toe.
Mix alles met een mixer tot een luchtig geheel.
Schenk daarna het beslag in de bakblikken en druk het goed aan met een natte lepel.
Strooi dan de gehakte pecannoten over het beslag en druk het weer aan.
Bak ten slotte de gezonde ontbijtkoek 35 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Gebruik je lijnzaad-eieren? Laat dan 3 eetlepels lijnzaad 15 minuten weken in 10 eetlepels water.