Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan geraspte kaas
Vegan gerapste kaas is makkelijk zelf te maken. Je gebruikt onder andere cashewnoten en agaragar. Heerlijk voor op de pizza of pasta!
Voorbereiding
12
uur
uur
Bereidingstijd
30
minuten
min
Rusttijd
1
uur
uur
Gang
Beleg
Keuken
Hollands,Vegan
Trefwoord
beleg,kaas,noten,vegan
Aantal
1
grote zak
Benodigdheden
klein bakje
foodprocessor
rasp
Ingrediënten
40
gram
cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
kokosolie
½
theelepel
zout
snuf
mosterdpoeder
snuf
peper
3
eetlepels
edelgistvlokken
200
milliliter
plantaardige melk (ongezoet)
4
theelepels
agaragar
2
eetlepels
citroensap
Bereidingswijze
Laat de cashewnoten een nacht weken in koud water.
Vet de volgende dag alvast een klein bakje in met kokosolie.
Meng de cashewnoten, zout, mosterdpoeder, peper en edelgistvlokken in de foodprocessor.
Verwarm vervolgens de plantaardige melk en de agar-agar in een pannetje en kook het in tot een dik papje.
Mix daarna het dikke mengsel samen met het citroensap en de fijngemalen cashewmix tot een gladde structuur.
Giet dan het mengsel in het kleine bakje en laat dit afgedekt ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
Rasp ten slotte de kaas tot vegan geraspte kaas van cashewnoten.
Notities
Tip: Voeg wat komijnzaad toe voor vegan komijnenkaas.