Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan vanille cupcakes
Dit zijn heerlijke vegan vanille cupcakes in een gezond jasje. Je maakt ze met boekweitmeel en dadels.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Oventijd
25
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Feest,Snack
Keuken
Brits
Trefwoord
cupcakes,glutenvrij,tarwevrij,vegan
Aantal
6
cupcakes
Benodigdheden
cupcaketray
muffinvormpjes
foodprocessor
eetlepel
Ingrediënten
Beslag
9
dadels
¾
kopje
water
1
kopje
boekweitmeel
1
eetlepel
vanille extract
1
eetlepel
bakpoeder
¼
kopje
plantaardige melk (het liefst ongezoete sojamelk)
snuf
zout
snuf
kaneel
Topping
vegan slagroom
gekleurde hagel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 °C. Leg de muffinvormpjes alvast in de cupcaketray.
Mix de dadels met het water in de foodprocessor.
Voeg vervolgens het boekweitmeel, vanille extract, bakpoeder, plantaardige melk, zout en kaneel toe.
Mix alle ingrediënten tot een smeuïg beslag.
Verdeel het beslag met de eetlepel tussen de muffinvormpjes.
Bak de vegan vanille cupcakes 25 minuten in het midden van de oven. Of totdat ze goudbruin zijn.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Serveer de cupcakes met vegan slagroom en fruithagel.
Notities
Tip: Voeg wat geweekte rozijnen of stukje chocolade toe aan het deeg.