Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Pesto radijsblad
Geef je pestogerecht eens een andere twist. Probeer deze pesto radijsblad!
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Italiaans,Vegan
Trefwoord
spread,vegan,zero waste
Aantal
1
portie
Benodigdheden
foodprocessor
Ingrediƫnten
1
portie radijsblad
handje rauwe amandelen met vlies
2
teentjes
knoflook
3
eetlepels
edelgistvlokken
2
eetlepels
olijfolie (extra vierge)
scheutje
citroensap
zout en peper
optioneel: water
Bereidingswijze
Mix de radijsbladeren met de amandelen kort in de foodprocessor.
Hak vervolgens de knoflooktenen iets fijner, zodat er geen hele knoflookstukken in de pesto komen.
Stop daarna de knoflooktenen, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor en mix tot een glad geheel.
Is de pesto niet vloeibaar genoeg? Voeg dan steeds beetje bij beetje water toe en mix de ingrediƫnten kort door elkaar.
Serveer ten slotte de pesto radijsblad direct met pasta of bewaar het tot 2 dagen in de koelkast.
Notities
Tip: Probeer ook eens cashewnoten of pistachenoten.