Deze (vegan) cranberrycake is een mix van een cake en een brood. Lekker met jam, pindakaas of boter!
Voorbereiding15 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Oventijd35 minutenmin
Totale tijd1 uuruur5 minutenmin
GangKoek,Tussendoortje
KeukenAmerikaans,Vegan
TrefwoordCake,tarwevrij,vegan
Aantal1cake
Benodigdheden
cakevorm
bakkwast
bakpapier
2 mengkommen
handmixer
Ingrediënten
olie om in te vetten
100gramhavermeel
60gramspeltmeel
40gramgedroogde cranberry's
15gramlijnzaad
2eetlepelspompoenpitten
2eetlepelszonnebloempitten
1theelepelkaneel
2theelepelsbakpoeder + 1 theelepel meer als je voor chiazaad-eieren gaat
snufzout
1banaan
2eetlepelsappelmoes
3(chiazaad-)eieren
1theelepelvanille extract
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Vet de cakevorm in met olie en leg er bakpapier in.
Kies je voor chiazaad-eieren? Meng dan 3 eetlepels chiazaad met 7 eetlepels water en laat dit 15 minuten staan.
Meng het havermeel, speltbloem, cranberry’s, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, kaneel, bakpoeder (+ meer als je de cake vegan maakt) en zout in een mengkom.
Prak de banaan met een vork in de andere kom. Voeg de appelmoes, (chiazaad)-eieren en vanille extract toe en meng het goed door elkaar met een mixer.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix alles tot een luchtig beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 35 minuten in het midden van de oven.
Laat de cranberrycake met zaden afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Gebruik eens rozijnen in plaats van cranberry's.