Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan en glutenvrije notengranola met zaden
Maak supersnel je eigen gezonde ontbijt met deze heerlijke notengranola. Vegan, glutenvrij en makkelijk te maken.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Ontbijt
Keuken
Glutenvrij,Vegan,Whole foods
Trefwoord
glutenvrij,noten,ontbijt,vegan
Aantal
1
pot
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
Mengkom
pollepel
Ingrediënten
125
gram
havermout
25
gram
pecannoten
25
gram
amandelen met vlies
25
gram
sesamzaadjes
25
gram
zonnebloempitten
1
eetlepel
lijnzaad
2
eetlepels
kokossnippers
snuf
zout
scheutje
citroenaroma
1
eetlepel
olie
1
eetlepel
dadelstroop
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150°C (boven- en onderwarmte). Leg alvast bakpapier op de bakplaat.
Meng vervolgens de havermout, pecannoten, amandelen, sesamzaad, zonnebloempitten, lijnzaad, kokossnippers en zout in de kom.
Voeg daarna het citroenaroma, olie en dadelstroop toe en meng dit goed door de droge ingrediënten.
Verdeel de notengranola over de bakplaat en zet de plaat eerst 10 minuten in het midden van de oven.
Schep na 10 minuten de granola om.
Laat de notengranola ten slotte afkoelen met de ovendeur open. Bewaar daarna in een afgesloten pot.