Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan Oreo-koekjes maken
Maak deze heerlijke vegan Oreo-koekjes zonder oven! Ze zijn gezond en heel makkelijk te maken.
Voorbereiding
4
uur
uur
Bereidingstijd
20
minuten
min
Weektijd
15
minuten
min
Totale tijd
4
uur
uur
35
minuten
min
Gang
Koek,Snack
Keuken
Amerikaans,Vegan,Whole foods
Trefwoord
cacao,glutenvrij,koek,raw,vegan
Aantal
21
koekjes
Benodigdheden
2 kleine bakjes
foodprocessor
bord
bakpapier
Ingrediënten
Koekjes
12
ontpitte dadels
40
gram
havermout
135
gram
amandelen
90
gram
cacaopoeder
3
eetlepels
plantaardige melk
3
theelepels
dadelstroop
snuf
zout
Vulling
105
gram
cashewnoten
3
eetlepels
kokosolie
1 ½
theelepel
vanille extract
1 ½
theelepel
plantaardige melk
3
theelepels
dadelstroop
Bereidingswijze
Week voordat je begint de cashewnoten 4 uur in een bakje met water.
Snijd voor de koekjes de dadels in kleine stukjes en laat ze 15 minuten weken in een bakje met heet water.
Mix vervolgens de havermout, amandelen en cacaopoeder tot meel in de foodprocessor.
Stop de dadels, plantaardige melk, dadelstroop en zout in de foodprocessor en mix de ingrediënten tot een smeuïg geheel.
Pak dan een bakpapiertje en leg het op een bord.
Draai vervolgens van stukjes deeg een balletje in je handen en druk dan plat.
Laat de koekjes harder worden in de koelkast.
Maal de cashewnoten, kokosolie, vanille extract, plantaardige melk en dadelstroop in de foodprocessor tot een crème.
Haal de koekjes uit de koelkast en besmeer de helft met de vulling.
Druk daarna de andere helft op de vulling, zodat je Oreo-koekjes hebt.
Serveer ten slotte de vegan Oreo-koekjes op een mooi vintage bordje of vries ze in.
Notities
Tip: Heb je geen dadelstroop in huis? Gebruik dan keukenstroop of ahornsiroop.