Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en laat dit 10 minuten weken in heet water.
Verwarm ondertussen de oven op 180℃ (boven- en onderwarmte). Vet ook de springvorm in met kokosolie en leg bakpapier op de bodem.
Mix voor de bodem de stukjes abrikozen, rozijnen, havermout, gierstmeel, walnoten, kokosbloesemsuiker, gesmolten kokosolie, water en eventueel de steviadruppels tot een deegbal in de foodprocessor. Te droog? Voeg dat meer water toe. Te nat? Voeg dan meer gierstmeel toe.
Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en prik er gaten in met een vork.
Bak de bodem 7 minuten in het midden van de oven.
Mix ondertussen voor de vulling de pompoenpuree, (chiazaad-)eieren, gierstmeel, gesmolten kokosolie, kokosbloesemsuiker, gemberpoeder, psylliumvezels, vanille extract, kaneel en eventueel de steviadruppels tot een smeuïg geheel in de foodprocessor.
Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur naar 160℃ (heteluchtoven).
Schenk de vulling in de springvorm en bak de glutenvrije pompoentaart met abrikozen en walnoten 1 uur en 5 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant goudbruin kleurt.