Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Gebakken havermout met appel en banaan (baked oats)
Maak van je ontbijt een feestje met deze gebakken havermout met appel en banaan. Het lijkt alsof je appeltaart eet! Lekker met plantaardige yoghurt.
Voorbereiding
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
35
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Ontbijt
Keuken
Vegan
Trefwoord
appel,baked oats,gebakken havermout,ovengerecht,vegan
Aantal
3
porties
Benodigdheden
Ovenschaal
Mengkom
aardappelschilmesje
Ingrediënten
olie om in te vetten
100
gram
havermout
1
eetlepel
lijnzaad
250
milliliter
plantaardige melk
1
appel
1
banaan
handje
rozijnen
1
theelepel
kaneel
2
eetlepels
kokossnippers
snuf
zout
Topping
handje
gehakte cashewnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C (boven- en onderwarmte). Vet de ovenschaal in met olie.
Meng de havermout met het lijnzaad en schenk de ongezoete amandelmelk erbij. Laat dit weken.
Snijd ondertussen de appel en banaan in kleine stukken.
Meng de stukjes appel en banaan door het havermoutbeslag, samen met de rozijnen, kaneel, kokossnippers en zout.
Giet het mengsel in de ovenschaal.
Verdeel eventueel de cashewnoten over het beslag en druk ze aan.
Bak de gebakken havermout met appel 35 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen in de schaal of serveer direct met plantaardige yoghurt.
Notities
Tip: Vervang de cashewnoten door andere noten, zoals wal- of pecannoten.