Deze vegan tikka masala zet je in een handomdraai op tafel. Gemaakt met aubergine en plantaardige kipstukjes.
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas,Vegan
Trefwoordaubergine,masala,rijst,vegan kipstukjes
Aantal4personen
Benodigdheden
1 kookpan
1 snijmesje
1 koekenpan
Ingrediënten
280gramrijstbijv. zilvervlies
1ui
2tenenknoflook
olieom in te bakken
2aubergines
2pakkenvegan kipstukjes
1blikgepelde tomaten
200milliliterkokosmelk
1 ½eetlepeltikka masala-pastabijv. Patak's
1theelepelkerriepoeder
½theelepelkomijnpoeder
½theelepelpaprikapoeder
1snufchilipoeder
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwijder ondertussen de schil van de ui en snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflooktenen in kleine stukjes. Fruit de ui en knoflook met olie in een koekenpan totdat ze glazig worden.
Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd in plakken van 1 centimeter dikte. Bak de aubergine mee in de pan en laat zacht worden, maar niet te zacht.
Voeg na 5 minuten de vegan kipstukjes toe en bak deze mee.
Schenk de blik gepelde tomaten en de kokosmelk in de pan en zet het vuur lager. Laat het geheel sudderen.
Voeg de tikka masala-pasta en de kerrie-, komijn-, paprika- en chilipoeder toe. Meng dit door de ingrediënten heen.
Schep de rijst op de borden en schenk de tikka masala over de rijst. Serveer direct.