Geef jezelf of een ander deze heerlijke vegan pure chocoladebrokken cadeau. Makkelijk te maken en helemaal naar eigen wens te ontwerpen.
Bereidingstijd20 minutenmin
Wachttijd2 uuruur
Totale tijd2 uuruur20 minutenmin
GangSnack
KeukenVegan
Trefwoordchocolade,pecannoten
Aantal1portie
Benodigdheden
1 vel bakpapier
1 plat bord
1 hittebestendig bakje
1 steelpan
1 hittebestendige lepel
Ingrediënten
125grampure chocolade
1handpecannoten
1eetlepelchiazaad
2eetlepelsgepofte rijst
1handrozijnen
2koekjesnaar keuze
1snufkaneel
1snufzout
Bereidingswijze
Knip het bakpapier in de vorm van het bord en leg het papier op het bord.
Smelt de chocolade au-bain-marie door een pannetje met water te vullen, op laag vuur te zetten en daarboven een vuurvast bakje met chocolade te plaatsen.
Hak de pecannoten en koekjes in stukken.
Verdeel de pecannoten, chiazaad, gepofte rijst, rozijnen, koekjes kaneel en zout over het bakpapier.
Schenk de gesmolten chocolade voorzichtig over de ingrediënten, zodat de chocolade alle ingrediënten bedekt.
Zet het bord minstens 2 uur in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
Breek de chocolade in stukken, zodat er chocoladebrokken met ontstaan. Bewaar in een afgesloten trommel.
Notities
Tip: Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt.