Deze vegan zwarte bonen brownies zijn gezond, eiwitrijk en glutenvrij. Ideaal voor een American party en heerlijk met een flinke hoeveelheid pindakaas.
Voorbereiding20min
Bereidingstijd15min
Oventijd30min
Totale tijd1uur5min
GangTussendoortje
KeukenAmerikaans,Glutenvrij,Vegan
Trefwoordeiwitrijk,glutenvrij,vegan
Aantal1cake
Benodigdheden
2 (hittebestendige) bakjes
bakvorm met lage rand
bakpapier
vergiet
foodprocessor
Ingrediënten
7ontpitte dadels
kokosolie
3eetlepelschiazaad
10 ½eetlepelswater
1blikzwarte bonen
2eetlepelskokosolie
2eetlepelsahornsiroop
15gramkokosbloesemsuiker + meer voor de zoetekauw
¾eetlepelpsylliumvezels
35gramcacaopoeder
zout
1vanillestokje
25gramwalnoten
optioneel: geraspte kokos
Bereidingswijze
Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze 15 minuten weken in warm water.
Meng vervolgens 3 eetlepels chiazaad met 10,5 eetlepels water en laat dit 15 minuten staan.
Verwarm ondertussen de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet ook alvast de bakvorm in met kokosolie en leg er bakpapier in.
Spoel de zwarte bonen in de vergiet af onder koud water en laat ze uitlekken.
Mix daarna de chiazaad-eieren met de zwarte bonen in de foodprocessor.
Voeg de dadels, kokosolie, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, psylliumvezels, cacaopoeder, zout en de peul van het vanillestokje toe en mix de ingrediënten tot een smeuïg geheel. Te droog? Voeg dan wat plantaardige melk toe. Te nat? Voeg wat havermout toe.
Stop dan de walnoten en bakpoeder bij de ingrediënten en mix het geheel kort. De walnoten mogen groot blijven.
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig in de vorm. Strooi eventueel nog geraspte kokos over de bovenkant.
Bak vervolgens de zwarte bonen brownies 30 minuten in het midden van de oven.
Laat de brownies ten slotte afkoelen op een rooster.