Deze vegan zwarte bonen brownies zijn gezond, eiwitrijk en glutenvrij. Ideaal voor een American party en heerlijk met een flinke hoeveelheid pindakaas.
Voorbereiding20 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Oventijd30 minutenmin
Totale tijd1 uuruur5 minutenmin
GangTussendoortje
KeukenAmerikaans,Glutenvrij,Vegan
Trefwoordeiwitrijk,glutenvrij,vegan
Aantal1cake
Benodigdheden
2 (hittebestendige) bakjes
bakvorm met lage rand
bakpapier
vergiet
foodprocessor
Ingrediënten
7ontpitte dadels
3eetlepelschiazaad
10 ½eetlepelswater
olie om in te vetten
1blikzwarte bonen
2eetlepelsolie (ik gebruik kokosolie)
4eetlepels(kokosbloesem)suiker + meer als je van zoet houdt
35gramcacaopoeder
zout
7grambakpoeder (dit is ½ zakje)
1theelepelvanille-extract
25gramnoten
optioneel: geraspte kokos
Bereidingswijze
Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze 15 minuten weken in warm water.
Meng vervolgens 3 eetlepels chiazaad met 10,5 eetlepels water en laat dit 15 minuten staan.
Verwarm ondertussen de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet ook alvast de bakvorm in met kokosolie en leg er bakpapier in.
Spoel de zwarte bonen in de vergiet af onder koud water en laat ze uitlekken.
Mix daarna de chiazaad-eieren met de zwarte bonen in de foodprocessor.
Voeg de dadels, (kokos)olie, (kokosbloesem)suiker, cacaopoeder, zout, bakpoeder en vanille-extract toe, en mix de ingrediënten tot een smeuïg geheel.
Stop dan de noten bij de ingrediënten en mix het geheel kort. De noten mogen groot blijven.
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig in de vorm. Strooi eventueel nog geraspte kokos over de bovenkant.
Bak vervolgens de zwarte bonen brownies 30 minuten in het midden van de oven.
Laat de brownies ten slotte afkoelen op een rooster.