Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan pesto met edelgist
Zelf pesto maken is niet moeilijk. Dit vegan recept is in 10 minuten klaar en kun je direct gebruiken voor de pasta, salade of op brood.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Italiaans,Vegan
Trefwoord
spread,vegan
Aantal
1
portie
Benodigdheden
foodprocessor
Ingrediënten
2
handen
basilicumblaadjes
handje
rauwe cashewnoten
2
teentjes
knoflook
3
eetlepels
edelgistvlokken
2
eetlepels
olijfolie (extra vierge)
scheutje
citroensap
zout en peper
optioneel: water
Bereidingswijze
Mix de basilicumblaadjes met de cashewnoten kort in de foodprocessor.
Hak vervolgens de knoflooktenen iets fijner om hele knoflookstukken in de pesto te voorkomen.
Stop dan de knoflooktenen, edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor en mix tot een glad geheel.
Is het niet vloeibaar genoeg? Voeg dan steeds beetje bij beetje water toe en mix de ingrediënten kort door elkaar.
Verfijn daarna de smaak naar jou wens door te spelen met de ingrediënten.
Serveer ten slotte de vegan pesto direct met pasta of bewaar het tot 2 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook.