Deze vegan perencake is een heerlijk gezonde lekkernij voor de herfst. Je maakt de cake met havermout, spelt en rozijnen.
Voorbereiding15 minutenmin
Bereidingstijd25 minutenmin
Oventijd55 minutenmin
Totale tijd1 uuruur35 minutenmin
GangFeest,Nagerecht
KeukenVegan,Whole foods
TrefwoordCake,spelt,tarwevrij
Aantal1cake
Benodigdheden
bakpapier
cakevorm
bakkwast
2 kommetjes
Mengkom
silicone spatel
Ingrediënten
olie om in te vetten
2eetlepelschiazaad
7eetlepelswater
45gramhavermout
1eetlepelkokosbloesemsuiker
7steviadruppels (of meer suiker)
2eetlepelskokosolie
175milliliterwater
3rijpe peren
90gramspeltbloem
50gramboekweitmeel
1theelepelkaneel
1theelepelwijnsteenbakpoeder
snufzout
handjerozijnen
scheutkokos-rijstmelk
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 ºC (boven- en onderwarmte).
Vet met de bakkwast de cakevorm in met olie en leg er bakpapier in.
Meng vervolgens 2 eetlepels chiazaad met 7 eetlepels water en laat dit 15 minuten staan.
Meng dan de havermout, kokosbloesemsuiker, steviadruppels, kokosolie en water in het kommetje. Laat dit 15 minuten staan.
Snijd alvast 2 rijpe peren in kleine stukjes. De andere peer snijd je in 4 delen en vervolgens in plakjes.
Meng dan de speltbloem, boekweitmeel, kaneel, wijnsteenbakpoeder, zout en rozijnen in de mengkom.
Voeg het havermoutmengsel, chiazaad, stukjes peer en een scheut kokos-rijstmelk bij de droge ingrediënten en meng alles tot een smeuïg cakebeslag. Te droog? Voeg meer kokos-rijstmelk toe.
Giet het beslag in de cakevorm en druk de plakjes peer in de bovenkant.
Bak ten slotte de vegan perencake 55 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Voor een appelcake kun je de peren vervangen door 3 kleine appels.