Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Tamme kastanjes poffen
Tamme kastanjes poffen is leuk en lekker! Het is een heerlijke snack uit de natuur. Jij hoeft alleen de kastanjes te pellen. De oven doet de rest.
Voorbereiding
30
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Borrelhapje,Snack
Keuken
Nordic,Vegan
Trefwoord
herfstgerecht,noten,ovengerecht,vegan
Aantal
1
bakplaat
Benodigdheden
mesje
pan
bakpapier
bakplaat
Ingrediënten
1
tas
tamme kastanjes
gesmolten kokosolie
snuf
zout
Bereidingswijze
Haal de tamme kastanjes uit de bolsters. Gooi de bolsters weg.
Snijd vervolgens een kruis in de bovenkant van elke tamme kastanje.
Kook dan de tamme kastanjes 5 á 6 minuten op hoog vuur.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden Celsius. Pak ook alvast een bakplaat en leg er bakpapier op.
Verwijder de schil van de kastanjes als ze nog warm zijn, snijd ze door de helft en leg ze op de bakplaat.
Hussel dan de kastanjes met de kokosolie en strooi er zeezout over.
Pof vervolgens de tamme kastanjes 20 á 30 minuten knapperig in het midden van de oven.
Eet de kastanjes dezelfde dag op. Dan zijn ze het lekkerst. Je kunt tamme kastanjes namelijk niet te lang bewaren.
Notities
Let op: Gebruik geen wilde kastanjes. Deze zijn giftig voor mensen.