Deze vegan loempia's maak je van rijstpapier en in de oven. Hierdoor zijn ze gezonder! Lekker met zoete chili- of pindasaus.
Voorbereiding5min
Bereidingstijd25min
Oventijd15min
Totale tijd45min
GangBorrelhapje,Snack
KeukenOosters,Vietnamees
Trefwoordglutenvrij,ovengerecht,tarwevrij,vegan
Aantal20stuks
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
koekenpan
theedoek
water
Ingrediënten
2uien
1teenknoflook
2winterwortels
½courgette
1paprika
1bakjechampignons
20rijstpapiertjes
olijfolie om in te bakken
Groentemarinade
2eetlepels(glutenvrije) sojasaus
½theelepelkurkumapoeder
½theelepellaospoeder
mespuntchilipoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Leg een bakpapiertje op een bakplaat.
Snipper de knoflook en uien en fruit deze goudbruin in een koekenpan.
Snijd ondertussen de winterwortels, courgette, groene paprika en champignons in kleine blokjes.
Voeg daarna de groente toe aan de uien en knoflook en bak alles 5 minuten op middelhoog vuur.
Meng vervolgens de kurkuma-, laos- en chilipoeder door de groente. Zet het vuur uit.
Maak een theedoek goed nat en laat een rijstpapiertje weken tussen de theedoek totdat hij nat is.
Schep dan een lepel groente op het rijstpapier en rol op. Plak de uiteinden aan de rol en leg op de bakplaat. Gebruik wat water als het rijstpapiertje niet plakt.
Besprenkel daarna de loempia met olijfolie.
Herhaal stap 6 t/m 8 totdat alle rijstvellen op zijn.
Bak de loempia’s 15 minuten in het midden van de oven.
Haal ten slotte de Vietnamese loempia’s uit de oven en serveer ze direct.
Notities
Tip: Wil je eiwitten aan de loempia's toevoegen? Gebruik dan gemarineerde tofu of kipstuckjes.