Laat je smaakpapillen verrassen met deze heerlijke en gezonde gembercake met appel. Lekker voor bij de thee!
Voorbereiding15min
Bereidingstijd20min
Oventijd1uur
Totale tijd1uur35min
GangFeest,Tussendoortje
KeukenBrits
TrefwoordCake,fruit,spelt,taart,tarwevrij
Aantal1kleine cake
Benodigdheden
springvorm (diameter 12 cm)
bakpapier
foodprocessor
2 kommen, waarvan 1 ontvet
handmixer
Ingrediënten
olie om in te vetten
30gramgehakte, gedroogde abrikozen
30gramrozijnen
2appels
1theelepelgemberpoeder
1theelepelkaneel
¾theelepelsinaasappelpoeder
snufzout
3eieren of lijnzaad-eieren
50gramspeltbloem
50gramspeltmeel
30gramkokosbloesemsuiker
20gramagavesiroop
2theelepelsbakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Vet de springvorm in met olie en leg er bakpapier in.
Week vervolgens de ongezwavelde abrikozen en rozijnen 10 minuten in heet water.
Snijd dan de appels in kleine blokjes.
Stop de appelstukjes, rozijnen, ongezwavelde abrikozen, gemberpoeder, kaneel, sinaasappelpoeder en zout in de foodprocessor en maal tot een glad papje.
Splits daarna de eieren. Dit hoef je niet te doen als je lijnzaad-eieren gebruikt.
Meng dan in een grote kom het speltbloem, speltmeel, kokosbloesemsuiker, honing, bakpoeder samen met de eidooiers en het abrikozenmengsel.
Mix vervolgens de eiwitten stijf.
Voeg het ingrediëntenmengsel toe aan de eiwitten en schep voorzichtig alles door elkaar.
Giet daarna het beslag in de springvorm en bak de gembercake met appel 50 á 60 minuten in het midden van de oven.