Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Pin het recept
Glutenvrije kerstkransjes | Recept
Deze glutenvrije kerstkransjes maak je in een handomdraai. Hang ze in de boom. Of eet ze lekker op met een kop thee of chocolademelk.
Voorbereiding
5
min
Bereidingstijd
1
uur
45
min
Oventijd
15
min
Totale tijd
2
uur
5
min
Gang
Feest,Koek
Keuken
Glutenvrij,Hollands,Vegan
Trefwoord
glutenvrij,kerst,koek,winterse kost
Aantal
30
koekjes
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
Mengkom
deegroller
koekjesvorm
hittebestendig bakje
steelpan
lepel
Ingrediënten
Deeg
100
gram
boekweitmeel
100
gram
rijstmeel + extra
20
gram
tapiocameel
50
gram
kokosbloesemsuiker
¼
theelepel
kaneel
snuf
zout
1
theelepl
citroenaroma
plantaardige melk
Garnering
99% pure chocolade
geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Leg alvast de bakplaat met bakpapier klaar.
Meng in een kom het boekweitmeel, rijstmeel, tapiocameel, kokosbloesemsuiker, kaneel en zout.
Voeg vervolgens de kokosolie en citroenaroma toe. Laat de kokosolie tussen je handen smelten en meng het door de andere ingrediënten.
Schenk daarna beetje voor beetje plantaardige melk toe, totdat er een ietwat nattig deeg ontstaat.
Laat dan het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven op 175 graden Celsius.
Strooi wat rijstmeel over het werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
Steek daarna met de koekjesvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op de bakplaat.
Bak de glutenvrije kerstkransjes 10 á 15 minuten in het midden van de oven.
Laat daarna de koekjes afkoelen op een rooster.
Smelt vervolgens de chocolade au-bain-marie in de steelpan.
Ga dan met een lepel met chocolade zigzaggend over de koekjes heen en bestrooi ze meteen met de geschaafde amandelen.
Bewaar de glutenvrije kerstkransjes met chocolade in een afgesloten trommel.