Een vegan samosa is een heerlijk Indiaas broodje, gevuld met groente en kruiden. De samosa's in dit recept maak je met spelt.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd1 uuruur
Oventijd20 minutenmin
Totale tijd1 uuruur25 minutenmin
GangBijgerecht
KeukenIndiaas,Vegan
Trefwoordbrood,ovengerecht,spelt,vegan
Aantal20stuks
Benodigdheden
Mengkom
pan
hittebestendig bakje
bakpapier
bakplaat
deegroller
Ingrediënten
Deeg
125gramspeltbloem + extra
100gramspeltmeel
1eetlepelolie
125milliliterwater
snufzout
Vulling
5groteaardappels
200gramdiepvriesdoperwten
1eetlepelkomijnzaad
1theelepelkurkuma
1theelepelkorianderpoeder
snufjechilipoeder
zout en peper
50grammais
Bereidingswijze
Meng de speltbloem, speltmeel, olie, water en zout in een kom. Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg en laat rusten.
Snijd vervolgens de aardappels in blokjes en kook ze totdat ze zacht zijn.
Laat ondertussen de diepvriesdoperwten in warm water ontdooien.
Pureer dan de aardappels en voeg het komijnzaad, kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, zout en peper toe. Meng ook de doperwten en mais door de aardappelpuree.
Verwarm de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg alvast bakpapier op de bakplaat.
Bestrooi daarna een schone werkplek met bloem en rol een stuk deeg uit tot een kleine, dunne lap (ovaal of vierkant).
Leg dan de vulling in het midden van het deeg, maar zorg dat er 1 cm aan de rand vrij is.
Vouw het deeg dicht en leg de samosa op de bakplaat.
Herhaal bovenstaande 3 stappen totdat het deeg of de vulling op is.
Bak de vegan samosa's 20 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin is.
Serveer direct of volg de tip hieronder.
Notities
Tip: Wil je een krokant deegjasje? Bak ze voor het serveren in een koekenpan met een beetje olie.