Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Glutenvrij wit brood
Bak je eigen glutenvrij wit brood met dit recept. Superlekker en simpel te maken met een paar ingrediënten.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Oventijd
15
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Glutenvrij
Trefwoord
brood,glutenvrij,tarwevrij
Aantal
1
brood
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
Mengkom
handmixer
Ingrediënten
45
gram
boekweitmeel
45
gram
rijstmeel
40
gram
glutenvrij havermeel
1
eetlepel
psylliumvezels
1 ¼
theelepel
bakpoeder (+ meer als je chiazaad-eieren gebruikt)
1
theelepel
kokosbloesemsuiker
2
(chiazaad-)eieren
100
milliliter
lauwwarm water
1
eetlepel
olie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op de bakplaat.
Meng het boekweitmeel, rijstmeel, havermeel, psylliumvezels, bakpoeder en kokosbloesemsuiker in de mengkom.
Voeg vervolgens de (chiazaad-)eieren, water en kokosolie toe aan de droge ingrediënten. Mix alle ingrediënten tot een geheel.
Is het deeg te nat? Voeg dan 2 theelepels havermeel toe. Het deeg mag niet te nat zijn, anders wordt de binnenkant niet gaar.
Maak daarna met je handen een mooie ronde bol en leg het deeg in het midden op de bakplaat.
Bak het brood 15 minuten in het midden van de oven. Je kunt het brood ook langer in de oven laten zitten als je twijfelt of de binnenkant wel gaar is.
Laat het glutenvrij wit brood ten slotte afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Heb je een andere glutenvrije meelsoort in huis? Gebruik deze dan.