Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan Iers sodabrood van spelt
Dit vegan sodabrood is eenvoudig en snel te bakken. Je gebruikt namelijk geen gist, maar baking soda. Gemaakt van (volkoren) spelt.
Voorbereiding
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Amerikaans,Iers,Vegan
Trefwoord
brood,tarwevrij,vegan
Aantal
1
brood
Benodigdheden
1 vel bakpapier
1 bakplaat
1 kom
1 Mengkom
1 pollepel
Ingrediënten
525
milliliter
plantaardige melk (ongezoet)
2 ½
theelepels
appelazijn
150
gram
speltmeel
445
gram
speltbloem + meer
1
eetlepel
baking soda
2
eetlepels
suiker
½
theelepel
zout
2
eetlepels
olie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Meng de plantaardige melk met de appelazijn. Laat het mengsel minstens 5 minuten staan.
Meng in een kom het speltmeel, speltbloem, baking soda, suiker en zout.
Roer de olie door de melk.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng ze met een pollepel tot een natte, klevige bal.
Strooi wat speltbloem over de deegbal en op je handen, en stort de bal voorzichtig op de bakplaat.
Bak het Iers sodabrood ongeveer 40 á 45 minuten in het midden van de oven.
Wordt het brood te snel bruin? Leg er dan aluminiumfolie overheen.
Laat ten slotte het brood afkoelen op een rooster.