Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan chufabrood
Dit vegan chufabrood is een heerlijk alternatief voor volkoren brood. Lekker met pindakaas en jam.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Oventijd
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Brunch,Lunch,Tussendoortje
Keuken
Vegan
Trefwoord
brood,spelt,tarwevrij,vegan
Aantal
1
brood
Benodigdheden
bakpapier
brood- of cakevorm
bakkwast
2 mengkommen
vork
handmixer
Ingrediënten
olie om in te vetten
360
gram
chufameel
300
gram
speltmeel
7
gram
bakpoeder
2
eetlepels
lijnzaad
snuf
kaneel
snuf
zout
1
banaan
scheutje
vanille extract
10
steviadruppels
300
milliliter
plantaardige melk
140
milliliter
water
3
eetlepels
appelmoes
scheutje
citroensap
sesamzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven op op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet alvast de brood- of cakevorm in met olie en leg er bakpapier in.
Meng het chufameel, speltmeel, bakpoeder, lijnzaad, kaneel en zout in een kom.
Prak vervolgens in de andere mengkom de banaan met een vork.
Voeg dan het vanille extract, steviadruppels, plantaardige melk, water, appelmoes en citroensap toe, en meng alles met de handmixer door elkaar.
Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix alles tot deeg. Het hoort niet te vloeibaar te zijn. Anders moet je meer meel toevoegen.
Stort daarna het deeg in de brood- of cakevorm en druk zachtjes aan.
Strooi dan het sesamzaad over het deeg en druk dit met een vork in het deeg.
Bak tenslotte het vegan chufabrood 40 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Heb je geen sesamzaad in huis? Gebruik dan gehakte nootjes, zoals hazel- of pecannoten.