Vegan flammkuchen met haver fraîche en champignons
Geniet van een avondje Duitse vegan flammkuchen! Deze heerlijke kuchen maak je van spelt en beleg je met haver fraîche, champignons, vegan spekjes en vegan kaas.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd35 minutenmin
Oventijd20 minutenmin
Totale tijd1 uuruur
GangHoofdgerecht
KeukenDuits
Trefwoordcomfort food,kaas,pizza,spelt,vegan
Aantal2personen
Benodigdheden
2 bakplaten
2 bakpapiertjes
kneedmachine
deegroller
lepel
Ingrediënten
Deeg
110gramspeltmeel
110gramspeltbloem + meer
30gramtapiocameel
½theelepelzout
2eetlepelsolie
125milliliterwater
Beleg
250gramchampignons
120gramhaver fraîche
175gramvegan spekjes
vegan kaas
peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op op 250°C (boven- en onderwarmte). Leg alvast 2 bakplaten met 2 bakpapiertjes klaar.
Meng de speltbloem, speltmeel, tapiocameel, zout, olie en water met de kneedmachine tot een soepel deeg. Je kunt de ingrediënten ook met de hand kneden.
Laat het deeg afgedekt even rusten.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en leg de spullen voor het beleggen klaar.
Bestrooi het werkblad met speltbloem en verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Rol elk stuk deeg uit tot een rechthoekige, dunne lap en leg dit op de bakplaten.
Verdeel de haver fraîche met een lepel over beide kuchen.
Beleg de kuchen daarna met de plakjes champignons, vegan spekjes, vegan kaas en peper.
Bak de vegan flammkuchen 18 tot 20 minuten op 220°C in het midden van de oven.