Deze vegan spinazieflapjes maak je met slechts 4 ingrediënten. Lekker als snack of voor bij soep.
GangBijgerecht,Snack
KeukenFins,Nordic,Vegan
Trefwoordbrood,spelt,tarwevrij,vegan
Aantal20stuks
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
zeef
mes
lepel
vork
Ingrediënten
450gramdiepvriesspinazie (ontdooid)
1pakTante Fanny spelt pizzadeeg
1handrozijnen
1handcashewnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220°C en leg alvast bakpapier op de bakplaat.
Laat de ontdooide diepvriesspinazie uitlekken in de zeef. Het meeste vocht moet eruit.
Rol vervolgens het Tante Fanny spelt pizzadeeg uit en snijd in gelijke vierkantjes.
Leg dan met een lepel wat spinazie aan de zijkant van elk deegvierkantje. Niet te veel, anders kun je het deeg niet dichtklappen. Zorg er ook voor dat de rand leeg blijft.
Strooi daarna wat rozijnen en cashewnoten over de spinazie.
Vouw de lege kant van het deeg over de spinazie, zodat je een driehoekvormig flapje krijgt.
Druk vervolgens de zijkanten samen met een vork en leg de flapjes op de bakplaat.
Bak ten slotte de vegan spinazieflapjes 10 á 15 minuten in het midden van de oven.
Notities
Tip: Heb je geen groot budget? Maak dan de spinazieflapjes met bladerdeeg van Koopmans. De 'Originele' is vegan.