Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Kikkererwtenbrood maken | Recept
Dit kikkererwtenbrood is lekker makkelijk te maken. Je laat het niet rijzen en je hoeft niet te kneden. Vol met eiwitten, gezond en lekker hartig.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Lunch
Keuken
Midden-Oosten,Vegan,Whole foods
Trefwoord
brood,eiwitrijk,peulvruchten,tarwevrij,vegan
Aantal
1
brood
Benodigdheden
broodbakvorm
bakkwast
bakpapier
Mengkom
pollepel
Ingrediënten
olie om in te vetten
200
gram
kikkererwtenmeel
150
gram
speltbloem
1
eetlepel
bakpoeder
1
theelepel
zout
50
gram
zonnebloempitten
300
milliliter
(alcoholvrij) bier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170°C. Vet de broodvorm in met olie en leg er bakpapier in, zodat je het brood makkelijk uit de vorm kunt halen.
Meng vervolgens in een kom het kikkererwtenmeel, speltbloem, bakpoeder, zout en zonnebloempitten.
Voeg daarna het (alcoholvrij) bier toe en meng alle ingrediënten tot een nat beslag.
Bak het kikkererwtenbrood 40 á 45 minuten in het midden van de oven.
Laat het brood uit de broodvorm afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Vervang 100 gram kikkererwtenmeel door ander bonenmeel.