Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan chocoladetaart met ganache
Deze vegan chocoladetaart met chocoladeganache is een heerlijke traktatie voor bij de koffie. Gemaakt van spelt en lekkere ingrediënten!
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Feest,Koek
Keuken
Amerikaans,Vegan
Trefwoord
cacao,taart,tarwevrij,vegan
Aantal
1
taart
Benodigdheden
springvorm
bakkwast
bakpapier
foodprocessor of handmixer
kommetje
Ingrediënten
Taart
100
gram
kokosbloesemsuiker
1
zakje
vanillesuiker
60
gram
vegan boter (kamertemperatuur)
60
gram
banaan
80
gram
speltmeel
90
gram
speltbloem
20
gram
bakpoeder
180
milliliter
vegan chocolademelk
½
theelepel
zout
Ganache
15
milliliter
vegan chocolademelk
50
gram
poedersuiker
20
gram
vegan boter (kamertemperatuur)
50
gram
pure chocolade (gehakt)
½
zakje
vanillesuiker
snuf
kaneel
Topping
1
banaan
kokossnippers
pecannoten
bijenpollen (optioneel, niet vegan)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C. Vet alvast de springvorm in met olie en leg bakpapier op de bodem.
Taart
Meng de kokosbloesemsuiker, vanillesuiker, vegan boter en banaan tot een luchtig geheel.
Voeg de speltmeel, speltbloem, bakpoeder, vegan chocolademelk en zout toe, en meng alle ingrediënten tot een luchtig beslag.
Schenk het beslag in de springvorm en bak de vegan chocoladetaart 30 minuten in het midden van de oven.
Laat uit de springvorm afkoelen op een rooster.
Ganache
Mix de vegan chocolademelk, poedersuiker, vegan boter, pure chocolade, vanillesuiker en kaneel tot een smeuïg geheel.
Laat de ganache opstijven in de koelkast.
Als de taart is afgekoeld, verdeel je de ganache over de bovenkant.
Topping
Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de ganache, samen met de kokossnippers, pecannoten en eventueel bijenpollen.
Notities
Tip: Heb je geen speltbloem en -meel in huis? Gebruik dan tarwebloem en -meel, of patentbloem.