Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Glutenvrije kurkumamuffins
Deze glutenvrije kurkumamuffins met kruimeltopping zijn lekker als ontbijt, lunch of snack! Eet ze met jam, slagroom of pindakaas.
Voorbereiding
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Feest,Ontbijt,Snack
Keuken
Amerikaans,Glutenvrij,Vegan
Trefwoord
glutenvrij,kurkuma,muffins,vegan
Aantal
12
muffins
Benodigdheden
cupcaketray voor 12 muffins
optioneel: cupcakevormpjes
2 mengkommen
vork
lepel
Ingrediënten
Chiazaad-ei
1
eetlepel
chiazaad
4
eetlepels
water
Topping
¼
cup
havermout
¼
cup
gehakte pecannoten
¼
cup
(dadel)stroop
1
eetlepel
olie
optioneel: 1 eetlepel hennepzaad
Beslag
1
cup
havermeel
1
cup
boekweitmeel
1
theelepel
kurkuma
1
eetlepel
bakpoeder
½
theelepel
vanillesuiker
snuf zout
snuf kaneel
2
theelepels
(dadel)stroop
1 ¼
cup
plantaardige melk
1
geprakte banaan
2
eetlepels
olie
Bereidingswijze
Chiazaad-ei
Meng 1 eetlepel chiazaad met 4 eetlepels koud water. Laat 15 minuten staan. Dit is je ei-vervanger.
Verwarm ondertussen de oven op 200°C (boven- en onderwarmte). Stop eventueel cupcakevormpjes in de cupcaketray.
Topping
Meng de havermeel, pecannoten, dadelstroop, olie en eventueel de hennepzaad in een mengkom. Zet opzij.
Beslag
Meng de havermeel, boekweitmeel, kurkuma, bakpoeder, vanillesuiker, zout en kaneel in een mengkom.
Voeg vervolgens het chiazaad-ei, (dadel)stroop, plantaardige melk, banaan en olie toe.
Meng de ingrediënten met een vork tot een beslag.
Vul de cupcaketray tot ¾ met beslag. Strooi de kruimeltopping over het beslag.
Bak de kurkumamuffins 20 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Eet je niet glutenvrij? Gebruik dan speltbloem.