Je eigen notenpasta maken, is makkelijker dan je denkt. In dit recept worden de amandelen niet geroosterd, zodat ze voedingsstoffen niet verliezen.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
GangBeleg
KeukenRaw,Vegan,Whole foods
Trefwoordnoten,raw,vegan
Aantal1pot
Benodigdheden
foodprocessor
silicone spatel
schone glazen pot met deksel
Ingrediënten
200gramamandelen met vlies
optioneel: zout
Bereidingswijze
Stop de amandelen en eventueel het zout in de foodprocessor.
Laat vervolgens het apparaat de ingrediënten mixen.
Eerst krijg je een soort van meel. Vervolgens worden de amandelen steeds compacter en ontstaat er een bal. Laat dan de foodprocessor verder draaien, totdat er smeuïge amandelpasta ontstaat. Hoe langer je het apparaat laat draaien, hoe smeuïger en dunner de amandelpasta wordt. Het is normaal dat er een olielaagje op de pasta ligt.
Spatel de gezonde amandelpasta in de glazen pot en bewaar het maximaal 1 maand in de koelkast.
Notities
Tip: Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals cashewnoten of pecannoten.