Pruimen die niet rijp worden, komen tot zijn recht in deze heerlijke vegan pruimentaart met marsepein. De marsepein maak je zelf van dadels.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd40 minutenmin
Oventijd35 minutenmin
Totale tijd1 uuruur20 minutenmin
GangFeest,Tussendoortje
KeukenNordic,Vegan,Whole foods
Trefwoordfruit,spelt,taart,tarwevrij
Aantal1taartje
Benodigdheden
kleine ronde springvorm
bakpapier
kom
foodprocessor
Ingrediënten
Bodem
olie om in te vetten
75gramspeltmeel
75gramboekweitmeel
½theelepelkaneel
1theelepellijnzaad
1theelepelbakpoeder
snufzout
½banaan
scheutjevanille extract
15gramgesmolten kokosolie
water
havermout
Vulling
100gramamandelen met vlies
6geweekte dadels zonder pit
geraspte citroen
4pruimen
geraspte kokos
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden Celsius. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met olie.
Meng het speltmeel, boekweitmeel, kaneel, lijnzaad, bakpoeder en zout in een kom.
Prak vervolgens de 1/2 banaan en stop in de kom, samen met een scheutje vanille extract en de kokosolie.
Vorm dan de ingrediënten tot een samenhangend deeg. Te droog? Voeg wat water toe. Te nat? Voeg wat meel toe.
Bekleed daarna de bodem en de randen met het deeg, en prik met een vork gaten in de bodem.
Strooi een beetje havermout over de bodem.
Mix voor de marsepein de amandelen, dadels en geraspte citroen in een foodprocessor. Te droog? Voeg dan wat water toe. Het moet een kleverige massa worden.
Bekleed vervolgens de bodem van de taart met de marsepein.
Snijd daarna de 4 pruimen door de helft en daarna in plakjes.
Druk dan de schijfjes pruim zo in de marsepein dat je 2 rondjes kunt maken. En strooi de geraspte kokos over de pruimen.
Schuif ten slotte de vegan pruimentaart 35 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Maak de marsepein eens met een andere notensoort, zoals cashewnoten. Heb je geen spelt- of boekweitmeel in huis? Gebruik dan een andere meelsoort.