Verwarm de oven op 200℃ (boven- en onderwarmte). Leg een bakpapiertje op een bakplaat.
Was de kikkererwten onder de kraan af in een vergiet.
Verwijder de schillen van de ui en de knoflook. Snijd de ui in kleinere stukken.
Mix de kikkererwten in de foodprocessor, samen met de ui, knoflook, tahin, olie, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder, chilipoeder, zout, peper, citroensap en een beetje water.
Mix alle ingrediënten tot een smeuïg geheel. Het moet niet te nat of te droog zijn.
Voeg eventueel meer kruiden naar smaak toe.
Strooi een hand sesamzaad op een groot plat bord.
Pak een eetlepel van het mengsel en draai een balletje tussen je handen.
Rol het balletje voorzichtig door het sesamzaad, zodat alle kanten zijn bedekt.
Leg de falafel op de bakplaat.
Herhaal stap 8 t/m 10 totdat al het mengsel op is.
Bak de glutenvrije falafel 15 á 20 minuten in het midden van de oven.