Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan kruidnoten van spelt
Deze vegan kruidnoten van spelt maak je met zelfgemaakte speculaaskruiden. Lekker bij een dampende kop chocolademelk.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Feest,Koek
Keuken
Hollands,Vegan
Trefwoord
koek,sinterklaas,spelt,vegan,winterse kost
Aantal
1
bakplaat
Benodigdheden
bakpapier
bakplaat
kleine kom
Mengkom
Ingrediënten
Speculaaskruiden
2
theelepels
kaneel
¼
theelepel
nootmuskaat
¼
theelepel
witte peper
⅓
theelepel
gemberpoeder
¼
theelepel
kruidnagelpoeder
¼
theelepel
kardemompoeder
Kruidnoten
130
gram
speltbloem
30
gram
kokosbloesemsuiker
¼
theelepel
zout
2
eetlepels
gesmolten kokosolie
3
eetlepels
plantaardige melk
optioneel: 2 steviadruppels
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Meng voor de speculaaskruiden de kaneel, nootmuskaat, witte peper, gemberpoeder, kruidnagelpoeder en kardemompoeder in een kommetje.
Meng vervolgens de speltbloem, kokosbloesemsuiker, zout en de speculaaskruiden in een kom.
Voeg dan de gesmolten kokosolie, plantaardige melk en eventueel de steviadruppels toe aan de droge ingrediënten.
Kneed de ingrediënten met je handen tot een deeg. Kneed niet te lang, anders wordt het deeg te elastisch.
Te droog? Voeg meer plantaardige melk toe. Te nat? Voeg meer speltmeel toe.
Draai vervolgens kleine balletjes van het deeg en druk voorzichtig iets platter op de bakplaat.
Bak ten slotte de vegan kruidnoten 20 á 25 minuten in het midden van de oven of totdat ze licht goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster.
Notities
Tip: Wil je volkoren kruidnoten? Vervang de helft van het speltmeel door speltbloem. Je zult dan wel meer plantaardige melk moeten gebruiken.