Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan apfelstrudel met kaneel en amandelen
Deze vegan apfelstrudel met kaneel en amandelen smaakt heerlijk op een winterse dag. Lekker met vegan ijs of slagroom.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
2
uur
uur
Oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
35
minuten
min
Gang
Snack,Tussendoortje
Keuken
Weens
Trefwoord
brood,noten,spelt,vegan,winter
Aantal
1
strudel
Benodigdheden
1 Mengkom
1 theedoek
1 snijmes
1 kleine kom
1 deegroller
1 bakkwast
1 bakplaat
1 stuk bakpapier
1 vork
Ingrediënten
Deeg
300
gram
speltbloem
4
gram
droge gist
snuf
zout
10
gram
suiker
1
theelepel
vanille extract
125
milliliter
plantaardige melk
1
chiazaad-ei
30
gram
olie
Vulling
500
gram
appels
30
gram
rozijnen
30
gram
cranberry's
2
eetlepels
suiker
1
eetlepel
kaneel
30
gram
gehakte amandelen
1
scheut
citroensap
Garnering
water
amandelsnippers
poedersuiker
Bereidingswijze
Doe de speltbloem in een grote kom en meng de gist erdoorheen.
Voeg het zout, suiker, vanille extract, plantaardige melk, chiazaad-ei en olie toe.
Kneed alle ingrediënten tot een soepel, rekbaar deeg. Gebruik hiervoor je handen of een kneedmachine.
Laat het deeg afgedekt (met een theedoek) 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Snijd de appel in dunne halve schijfjes, met of zonder schil.
Voeg de rozijnen, cranberry’s, suiker, kaneel en gehakte amandelen toe. Meng dit door de appelstukjes.
Kneed het deeg lichtjes door en rol het met de deegroller uit tot een ovale lap van 1 centimeter dikte.
Bestrijk het deeg met water en verdeel het appelmengsel over het deeg. Laat 2 centimeter aan de randen vrij.
Rol het deeg in de lengte op en zorg dat de uiteinden dicht zijn.
Leg de vegan apfelstrudel op een bakplaat met bakpapier en laat 30 minuten afgedekt rijzen.
Verwarm ondertussen de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bestrijk de apfelstrudel met een beetje water en strooi er amandelsnippers over.
Prik vervolgens met een vork een aantal keer in de bovenkant van het deeg.
Bak ten slotte de apfelstrudel 30 minuten in het midden van de oven.
Laat afkoelen op een rooster en strooi poedersuiker over het gebak.
Notities
Tip: Heb je geen speltbloem en/of amandelen in huis? Gebruik dan tarwebloem en een andere notensoort.