Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Glutenvrije kerstkoekjes: kerstkransjes
Deze vegan en glutenvrije kerstkransjes maak je in een handomdraai. Je garneert de koekjes met pure chocolade en amandelschaafsel.
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
45
minuten
min
Oventijd
15
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
5
minuten
min
Gang
Feest,Koek
Keuken
Glutenvrij,Hollands,Vegan
Trefwoord
glutenvrij,kerst,koek,vegan
Aantal
30
koekjes
Benodigdheden
1 stuk bakpapier
1 bakplaat
1 Mengkom
1 deegroller
1 koekjesvorm
1 hittebestendig bakje
1 steelpan
1 lepel
Ingrediënten
Deeg
100
gram
boekweitmeel
100
gram
rijstmeel + extra
20
gram
tapiocameel
50
gram
suiker
¼
theelepel
kaneel
1
snuf
zout
50
gram
plantaardige margarine
1
theelepel
vanille extract
1
scheut
plantaardige melk
Garnering
50
gram
99% pure chocolade
25
gram
geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Leg de bakplaat met het bakpapier klaar.
Meng in een kom het boekweitmeel, rijstmeel, tapiocameel, suiker, kaneel en zout.
Voeg de plantaardige margarine en het vanille extract toe.
Schenk daarna beetje voor beetje plantaardige melk toe, totdat er een kleverig deeg ontstaat.
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Strooi wat rijstmeel over het werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
Steek met de koekjesvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op de bakplaat.
Bak de glutenvrije kerstkransjes 10 á 15 minuten in het midden van de oven.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade in een hittebestendig bakje au-bain-marie bovenop de steelpan.
Ga met een lepel met chocolade zigzaggend over de koekjes heen en bestrooi ze meteen met de geschaafde amandelen.
Bewaar de glutenvrije kerstkransjes met chocolade in een afgesloten trommel.