Verwarm de oven op 180°C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Maak ondertussen de hummus volgens het recept (zie de link 'Tip' hieronder).
Snijd de bovenkant van de bolcourgettes af of snijd 'gewone' courgettes door de helft.
Hol vervolgens de courgettes uit door eerst voorzichtig in het lichte gedeelte van de courgette te snijden. Haal dan met een lepel het vruchtvlees uit de courgette. Let op dat je de bodem niet raakt!
Besprenkel dan de binnenkant met olijfolie, en strooi er zout en peper over.
Leg daarna de courgettes op de bakplaat en bak ze 15 á 20 minuten in het midden van de oven.
Hak ondertussen de (ongezouten) noten in stukjes.
Haal dan de courgettes uit de oven en vul ze met hummus. Strooi de noten over de hummus.
Bak de gevulde bolcourgettes met hummus 15 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.