Verkoel jezelf op hete dagen met deze gezonde en vegan mangoijsjes. Ze zijn supermakkelijk te maken met slechts 4 ingrediënten.
Voorbereiding5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Vriestijd5 uuruur
Totale tijd5 uuruur20 minutenmin
GangNagerecht,Snack
KeukenVegan,Whole foods
Trefwoordfruit,ijs,vegan,zomer
Aantal11ijsjes
Benodigdheden
blender
11 ijsvormpjes
Ingrediënten
500milliliterongezoete sojayoghurt
125grambevroren mango
125grambevroren frambozen
12steviadruppels
Bereidingswijze
Voeg de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 125 bevroren mango en 6 steviadruppels in de blender.
Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
Vul dan de ijsvormpjes voor de helft met het mangomengsel totdat alles op is.
Voeg daarna de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 125 gram bevroren frambozen en 6 steviadruppels in de blender.
Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
Vul de ijsvormpjes verder met het frambozenmengsel totdat alles op is.
Laat de gezonde frambozenijsjes ten slotte 1 nacht in de vriezer hard worden.
Notities
Tip: Heb je geen stevia in huis? Gebruik dan naar smaak een ander zoetmiddel, zoals kokosbloesemsuiker of ahornsiroop.