
Op warme zomerdagen eet ik graag een ijsje (wie niet?). Het liefst maak ik ze zelf. Zoals deze gezonde, vegan mangoijsjes. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en zijn hartstikke lekker. Kom, we gaan ze snel maken, zodat je een voorraadje in je vriezer hebt liggen.
Wat is een ijsje op een stokje?
Een ijsje op een stokje is niets anders dan een ijsje op een stokje. Logisch. Vaak worden deze ijsjes ook ijslolly’s genoemd. In het Engels zijn ze bekend als popsicles, afgekort naar pops.
Een toevallige ijsontdekking
Wist je dat een ijsje op een stokje per ongeluk is ontdekt door het Amerikaanse jongetje Frank Epperson? Volgens Collectors Weekly (2012) liet hij zijn glas limonade met rietje in de vrieskou staan waardoor het bevroor. Frank ontdekte dat dit lekker smaakte, en maakte van zijn ontdekking, in zijn volwassen jaren, een ware business. Als dat nou geen verhaal is!
Hij liet zijn glas limonade met rietje in de vrieskou staan waardoor het bevroor als een ijsje.
Gezonde mangoijsjes maken
Het recept voor deze gezonde vegan mangoijsjes is ontzettend makkelijk te maken. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig: bevroren mango*, bevroren frambozen*, sojayoghurt en steviadruppels. Heb je een andere fruitsoort in huis, zoals banaan of kiwi? Geen probleem! Die kun je ook gebruiken.
Tip: Je kunt de steviadruppels ook vervangen door kokosbloesemsuiker of ahornsiroop. Probeer een hoeveelheid die jij lekker vindt!
*Dit is een affiliate link.
Voor dit mangoijsjesrecept heb je slechts 4 ingrediënten nodig.
IJsvormpjes kopen
Ik raad je aan om te investeren in goede ijsvormpjes. Ze gaan jaren mee en je hebt er ontzettend veel plezier aan. Ik heb zelf 2 setjes gekocht van de ijslollievormen van de IKEA (1,99 per set). Je kunt ook eens kijken in de kringloop, maar zelf heb ik ze daar niet eerder gezien. Kom, we gaan ijsjes maken!
Recept
Gezonde vegan mangoijsjes
Benodigdheden
- blender
- 11 ijsvormpjes
Ingrediënten
- 500 milliliter ongezoete sojayoghurt
- 125 gram bevroren mango
- 125 gram bevroren frambozen
- 12 steviadruppels
Bereidingswijze
- Voeg de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 125 bevroren mango en 6 steviadruppels in de blender.
- Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
- Vul dan de ijsvormpjes voor de helft met het mangomengsel totdat alles op is.
- Voeg daarna de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 125 gram bevroren frambozen en 6 steviadruppels in de blender.
- Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
- Vul de ijsvormpjes verder met het frambozenmengsel totdat alles op is.
- Laat de gezonde frambozenijsjes ten slotte 1 nacht in de vriezer hard worden.
Notities
Meer ijskoude lekkernijen
In de zomer kunnen ijskoude lekkernijen niet ontbreken. Gelukkig heb ik meer lekkere recepten voor je. Probeer ook eens:
Deel je creatie met jouw vrienden! Maak een foto, post ‘m op Instagram en tag @thisisjoan.nl.
Eet jij graag mangoijsjes? Of heb je een andere favoriet?
Liefs,
Lysanne
Oeh ik ben dol op mango! Ik ga dit recept zeker uitproberen.
Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Deze ijsjes zien er echt heerlijk uit!
Dankjewel Jo-ann!
Jammie, dat ziet er heerlijk uit!
Dankjewel Kelly! Ze zijn heerlijk!