Home » Recept: gezonde mangoijsjes

Recept: gezonde mangoijsjes

Zelf mangoijsjes maken

Op warme zomerdagen eet ik graag een ijsje (wie niet?). Het liefst maak ik ze zelf. Zoals deze gezonde, vegan mangoijsjes. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en zijn hartstikke lekker. Kom, we gaan ze snel maken, zodat je een voorraadje in je vriezer hebt liggen.

Wat is een ijsje op een stokje?

Een ijsje op een stokje is niets anders dan een ijsje op een stokje. Logisch. Vaak worden deze ijsjes ook ijslolly’s genoemd. In het Engels zijn ze bekend als popsicles, afgekort naar pops.

Een toevallige ijsontdekking

Wist je dat een ijsje op een stokje per ongeluk is ontdekt door het Amerikaanse jongetje Frank Epperson? Volgens Collectors Weekly (2012) liet hij zijn glas limonade met rietje in de vrieskou staan waardoor het bevroor. Frank ontdekte dat dit lekker smaakte, en maakte van zijn ontdekking, in zijn volwassen jaren, een ware business. Als dat nou geen verhaal is!

Gezonde mangoijsjes maken

Het recept voor deze gezonde vegan mangoijsjes is ontzettend makkelijk te maken. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig: bevroren mango, bevroren frambozen, sojayoghurt en steviadruppels. Heb je een andere fruitsoort in huis, zoals banaan of kiwi? Geen probleem! Die kun je ook gebruiken.

Tip: Je kunt de steviadruppels ook vervangen door kokosbloesemsuiker of ahornsiroop. Probeer een hoeveelheid die jij lekker vindt!

IJsvormpjes kopen

Ik raad je aan om te investeren in goede ijsvormpjes. Ze gaan jaren mee en je hebt er ontzettend veel plezier aan. Ik heb zelf 2 setjes gekocht van de ijslollievormen van de IKEA (1,99 per set). Je kunt ook eens kijken in de kringloop, maar zelf heb ik ze daar niet eerder gezien. Kom, we gaan ijsjes maken!

Recept

Gezonde vegan mangoijsjes

Verkoel jezelf op hete dagen met deze gezonde en vegan mangoijsjes. Ze zijn supermakkelijk te maken met slechts 4 ingrediënten.
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Vriestijd5 uur
Totale tijd5 uur 20 minuten
GangNagerecht,Snack
KeukenVegan,Whole foods
Trefwoordfruit,ijs,vegan,zomer
Aantal11 ijsjes

Benodigdheden

 • blender
 • 11 ijsvormpjes

Ingrediënten

 • 500 milliliter ongezoete sojayoghurt
 • 125 gram bevroren mango
 • 125 gram bevroren frambozen
 • 12 steviadruppels

Bereidingswijze

 • Voeg de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 125 bevroren mango en 6 steviadruppels in de blender.
 • Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
 • Vul dan de ijsvormpjes voor de helft met het mangomengsel totdat alles op is.
 • Voeg daarna de helft van de sojayoghurt (250 milliliter), 125 gram bevroren frambozen en 6 steviadruppels in de blender.
 • Mix vervolgens de ingrediënten tot een geheel. Is het te dik? Voeg dan wat sojamelk toe. Het mengsel mag best zoet zijn, omdat de smaak bevroren minder intens is.
 • Vul de ijsvormpjes verder met het frambozenmengsel totdat alles op is.
 • Laat de gezonde frambozenijsjes ten slotte 1 nacht in de vriezer hard worden.

Notities

Tip: Heb je geen stevia in huis? Gebruik dan naar smaak een ander zoetmiddel, zoals kokosbloesemsuiker of ahornsiroop.

Meer ijskoude lekkernijen

In de zomer kunnen ijskoude lekkernijen niet ontbreken. Gelukkig heb ik meer lekkere recepten voor je. Probeer ook eens:

Eet jij graag mangoijsjes? Of heb je een andere favoriet?

Interessant? Deel het artikel!

6 gedachten over “Recept: gezonde mangoijsjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel je mening. Beoordeel het recept!
4 × drie =

Scroll naar boven