Home » Vegan recepten

Vegan recepten


Verrassende vegan recepten

Ik ben dol op gezond en vegan eten. Of het nu een simpel zelfgebakken broodje met hummus is. Of een uitdagende taart. Ik deel graag mijn passie voor koken met jou. Op thisisjoan.nl vind je verrassende plantaardige recepten: van heerlijke ontbijtjes tot comfort food. Laat je inspireren!

Uitdagende en makkelijke vegan recepten

Op thisisjoan.nl staan zowel uitdagende als makkelijke vegan recepten. Zo zet je doordeweeks iets eenvoudigs op tafel en eet je in het weekend een culinair hoogstandje. Van uitdaging blijf je namelijk scherp. En til je jouw creativiteit naar een hoger niveau.

Gezonde vegan recepten

De lekkere vegan recepten op thisisjoan.nl zijn altijd gezond. Zodat jij je fit blijft voelen. Wel af en toe zondigen met chocolade, vind je niet? Alle recepten zijn tarwevrij en sommige glutenvrij. Ik kan namelijk niet goed tegen de fructanen uit tarwe. Daarnaast gebruik ik weinig suiker en vervang dit vaak door dadels of stevia. Ben je een zoetekauw? Dan kun je altijd meer suiker toevoegen aan het recept.

Ontbijt recepten

Een gezond ontbijt is een goede start van de dag. Nu kun je elke ochtend een cracker met jam eten, maar daar wordt het vroeg opstaan niet leuker van. Maak van je ochtend een feestje met een van mijn plantaardige ontbijt recepten. Ga voor cranberry baked oats. Zo spring je met ‘n makkie uit bed.

Lunch recepten

Tijdens de lunch sta ik altijd te trappelen om een zelfgebakken speltbroodje met hummus. Of pindakaas en jam. Ik ben namelijk een echte carbsliefhebber. ;) Maar ik eet altijd braaf een portie groente erbij. Wil je liever iets anders dan brood eten? Maak dan een verwarmende pompoensoep met kokosmelk. Of bak spinaziepannenkoeken uit Finland.

Diner recepten

Wat wil je vanavond eten? Een vraag die ik al na het ontbijt stel. Want het avondeten wil ik altijd speciaal maken. Ga jij voor een tikka masala met kipstuckjes? Of kies je voor een gerecht met bonen, zoals monstergroene doperwtenburgers? De keuze is aan jou!

Dessert recepten

Heb je nog een gaatje over? Dan is het tijd voor een vegan toetje! Kies ‘s zomers voor een gezond mangoijsje. En maak tijdens de feestdagen spelt oliebollen uit de oven. Ik krijg nu al trek!

© Alle rechten voorbehouden. Teksten en/of beeldmateriaal op thisisjoan.nl mogen NOOIT zonder toestemming worden overgenomen. This is Joan is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg, er kunnen geen rechten ontleend worden en met het gebruik van mijn blog ga je akkoord met deze voorwaarden.