Over mij

Leuk dat je This is Joan bezoekt! Maar wie ben ik eigenlijk? Mijn naam is Lysanne Hopman en ik ben 23 jaar. Ik kom uit Haarlem en studeerde hbo Communicatie-B in Den Haag.

Over mij

Na een paar pogingen geen vlees en vis meer te eten heb ik in 2012 de knoop doorgehakt. Sindsdien ben ik vegetariër: ik eet geen vlees, vis, gelatine en probeer ik zuivel te minimaliseren. Door deze nieuwe levensstijl is er een wereld voor me opengegaan. Van bananenbroden tot raw cheesecakes en dozijnen vol met hummus. Daarnaast probeer ik zo groen mogelijk te leven en gebruik regelmatig biologische, natuurlijke en milieuvriendelijke producten. Af en toe lukt het niet, maar dat is ook niet erg.

Over mij

Nieuwe uitdaging

Ik was blogger van Joan’s Story, maar naar vijf jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat ooit begon als een lange strijd tegen een eetstoornis heb ik kunnen omdraaien naar iets moois: een passie voor gezond koken en vooral weer met plezier kunnen genieten van eten. Daarom wilde ik Joan’s Story afsluiten en beginnen aan een nieuwe start. Bovendien heb ik die blog altijd gezien als een ‘oefenblog’ en ben ik klaar voor een professionele uitdaging!

Over This is Joan

This is Joan gaat over vegetarisch en vintage met een groen randje. Vintage is een grote passie van mij naast koken, voeding, schrijven, tekenen, geschiedenis, skiën en fotografie. Ik ben gek op de victoriaanse, art nouveau en roaring twenties tijdperken en verzamel graag antieke spullen. Daarom werk ik ook in een urban recycle store/kringloopwinkel. Daar verzorg ik de online communicatie. Het is mooi om te zien hoe je een product een tweede leven kan geven.

Ik deel mijn visie van gezondheid graag met jou, zodat je je er je eigen invulling aan kan geven. Niets is verplicht, als je er maar plezier in hebt. Iedereen heeft namelijk een andere kijk op wat gezond is. Veel plezier!