Over This is Joan

“Elke dag een stapje groener leven”

Mijn missie en visie

Op reis om een duurzame wereld te creëren. Niet altijd even makkelijk. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik ga je daarbij helpen. Mijn doel is om groene enthousiastelingen te inspireren duurzamer te leven. Op een laagdrempelige manier, in stapjes. Zodat jij je steentje kunt bijdragen. Voor een toekomstbestendige wereld.

5 bezienswaardigheden van Lappeenranta

Mijn verhaal naar een groener leven

Mijn reis begint niet leuk. Het jaar 2011. 16 jaar, puber. Diagnose anorexia. Met vallen en opstaan overwonnen. Hoe vreemd het ook klinkt, toch heeft het me gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik verdiepte me in die tijd in gezonde voeding. Pakjes en zakjes maakte plaats voor puur, vers eten. Vegetarisch. En deelde de recepten op Joan’s Story. Mijn eerste website.

Gelukkig kwam er een eind aan de ziekte. Ging op mezelf wonen. En kocht mijn eerste plantjes. Daar startte mijn liefde voor planten. Duurzaamheid. Plantaardig. En vintage.

Nu, 2024. Jaren ervaring rijker. Deel ik mijn kennis op This is Joan. Om elke dag een stapje groener te leven. Simpel. Zodat jij ook aan de slag kunt. Want elk stapje telt. Groot of klein.

Groener leven in stapjes

Simpel

Respectvol

Leergierig

Mijn geschiedenis

2005 – Lysanne lanceert haar eerste website (inclusief glitters)
2012 – De lancering van Lysanne’s website Joan’s Story is een feit
2016 – Lysanne maakt recepten voor het kookboek ‘Weten van eten’ die bij de Xenos te koop is
2017 – Joan’s Story wordt succesvol verandert in This is Joan
2022 – Mijlpaal! This is Joan bestaat 5 jaar
2022 – Lysanne werkt mee aan het vegan kookboek ‘Vegan met vrienden’
2024 – Lysanne start een nieuwe website duurzaampje.nl
2024 – Nieuw succesverhaal?

Over Lysanne Hopman

Lysanne Hopman is een contentspecialist met interesse in duurzaamheid en SEO. Ze heeft een bachelor of Arts in Communicatie. En is in het bezit van diverse marketingcertificaten. Van 2012 tot 2017 runde Lysanne de persoonlijke blog Joan’s Story. Sinds 2017 geeft ze op haar website This is Joan tips en tricks om elke dag een stapje groener te leven. Anno 2024 is ze trotse eigenaar van duurzaampje. Daarnaast heeft Lysanne meegewerkt aan 2 kookboeken. En is ze copywriter geweest voor een online foodmagazine.

Volg Lysanne op social media

Groen geluk: planten

Groener leven kan overweldigend zijn. Dat snap ik. Daarom doen we het samen in stapjes. Zo blijft het behapbaar. Op This is Joan vind je tips en tricks om jouw lifestyle groener te maken. Van planten en natuurlijke producten tot jezelf omarmen met liefde. Want jij én het leven zijn het allebei waard.

Mandarijnplant kweken
Vegan kaneelbroodjes maken

Plantedbased: vegan

Van goed eten, wordt een mens blij. En deel je dat met anderen, dan heb je nog meer blije mensen. Daarom inspireer ik je graag met mijn vegan recepten. Van kruidige curry’s tot smaakvolle taarten. En mijn voorliefde voor de Finse keuken. Zo maak je van elke maaltijd een plantaardig feestje!

Vintage parels

De kringloop is de winkel voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar vintage meubels en vintage kleding. Of graag spullen hergebruikt. Nog niet overtuigd? Ik deel graag mijn voorliefde voor vintage met jou. Ga op zoek naar de ware kringloopjager in jezelf. Met een beetje hulp van mij.

Green Bubble planten dracaena

Start nu met elke dag een stapje groener leven