Alles over planten


Stekken, kweken, boeken en meer

Of het nu kamerplanten zijn of een hele tuin vol: planten maken mensen blij! Geef ze een naam, praat tegen ze en vertroetel ze als je beste groene vriendjes. Ervaar zelf je innerlijke groene sparkle dankzij planten. Daarnaast zijn planten hartstikke gezond! Ze zorgen voor minder stress, zuiveren de lucht en laten je beter concentreren. Zet daarom een extra plantje op je bureau. Of maak een indoor jungle van je woonkamer. Staat ook nog eens gezellig.

Wil je meer weten over planten? Dan zit je bij This is Joan goed. Van planten stekken, planten kweken, plantenboeken en veel meer! Je kunt namelijk nooit genoeg krijgen van planten. ;)

Tip: Check #plantsmakepeoplehappy op Instagram. Ik hoef je niet meer te overtuigen toch?

Planten stekken

Heb je wel eens een kleintje gespot in de aarde? Gefeliciteerd, je plant is mama geworden! Hoog tijd om ‘m te stekken. Op mijn website vind je handige stappenplannen. Je kunt bijvoorbeeld een pannenkoekplant stekken. Heb je een graslelie in bezit? Een graslelie stekken is makkelijker dan je denkt!

Planten kweken

Je kent vast wel de afdeling plantenzaden in het tuincentrum. Je vindt er bloemenzaden, maar ook zaadjes om een eigen moestuin op het balkon te beginnen. Wist je dat je veel makkelijker, goedkoper en duurzamer aan zaden kunt komen? Namelijk gewoon in je keuken als je naar de groenteboer bent geweest.

Gooi het paprikahart niet weg en ga paprika kweken! Zo geniet je aan het eind van de zomer van je zelfgekweekte paprika’s. Eet je graag guacamole? (Daar zeg ik geen nee tegen met wat nachochips.) Met de avocadopit kun je een avocadoplant kweken. Ben je een zoetekauw? Sla dan citroen, mango en dadels in, want ook met die pitten kun je eenvoudig planten kweken:

Planten in huis

Heb je nog geen groene vingers? Geen nood! Ook ik begon met een cactus die ik liet verzuipen in water. Tja, daar heb ik van geleerd. ;) Je leert planten het best kennen door gewoon te doén. Maar plantenboeken geven je net dat extra zetje om beste vriendjes te worden. Bijvoorbeeld: met Zakboek voor de klimaattuin bescherm je jouw tuin tegen de hitte. Een aanrader, want ik heb er veel van opgestoken! Heb je zelf een dagboek? Maak er dan eentje voor je groene amigos! In je eigen plantendagboek kun je alle ins en outs kwijt over water geven, stekken, zaaien en meer. Of leuke groene adresjes opschrijven!

Plantenboeken

Op Thisisjoan.nl vind je voornamelijk tips, tricks en informatie voor planten in huis. Ik heb namelijk wat meer met kamerplanten dan met buitenplanten. Ben namelijk een echt huismusje. Je vindt onder andere 7 tips voor duurzame plantenpotten. Ook vertel ik je graag over de bijzondere groene wezentjes van Plantsome en Plant Rebelz. Je kunt namelijk nooit genoeg kamerplanten hebben. Ik zal maar niet vertellen hoe vol mijn kamer staat… :) Veel plezier plantenmama’s en -papa’s!