Waar kun je mooie kamerplanten kopen? 9 handige webshops

online kamerplanten kopen

Ben je op zoek naar de tofste websites om online mooie kamerplanten te kopen? Zoek niet verder. Ik heb de 9 leukste webshops voor je verzameld waar je binnenplanten kunt kopen.

Waarom kamerplanten kopen?

Planten zijn niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, ze bieden je allerlei gezondheidsvoordelen. Hieronder vind je 5 redenen om vandaag nog binnenplanten te kopen.

 1. Luchtzuiverend
  Kamerplanten zuiveren de lucht in je huis door schadelijke stoffen te filteren.
 2. Betere luchtkwaliteit
  Binnenplanten verhogen de luchtvochtigheid in huis. Dit kan helpen bij het verminderen van een droge huid, ogen en keel.
 3. Stressverlagend
  Het schijnt dat planten stress verminderd en je kalm maken, omdat je een stukje natuur in huis haalt.
 4. Betere gezondheid
  Tot slot helpen kamerplanten het bevorderen van je gezondheid. Zo verlagen ze je bloeddruk, en verbeteren ze je concentratie en productiviteit.

Waar planten kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je (kamer)planten kunt kopen voor in huis. Bijvoorbeeld:

 • tuincentra
 • bloemisten
 • supermarkten
 • bouwmarkten
 • lokalen markten
 • marktplaats
 • webshops

Kamerplanten kopen: 9 online adressen

Webshop zijn erg handig als je online planten wilt kopen. Bijvoorbeeld als je weinig tijd hebt om naar de winkel te gaan of slecht ter been bent. Daarnaast zijn er online winkels die zich gespecialiseerd hebben in een specifieke tak van kamerplanten. Bijvoorbeeld kamerplanten voor op kantoor, plantenstekjes of bijzondere exemplaren. Ben je benieuwd naar de webshops? Hieronder vind je er 9.

1. Plantsome

De kamerplanten van Plantsome worden direct bij Nederlandse telers gehaald. Hierdoor steun je lokale ondernemers. Daarnaast worden de planten pas op de dag van verzending uit de kwekerij gehaald, zodat je profiteert van de beste kwaliteit.

2. PLNTS

Bij PLNTS koop je prachtige kamerplanten. Van babykamerplanten tot XL rakkers. In de webshop kun je eenvoudig filteren op maat, familie, kamer en kenmerk, zodat je direct een goede kamerplant vindt. Persoonlijk vind ik de babyplanten superschattig om te zien!

3. Green Bubble

Ben je op zoek naar kamerplanten die direct vanaf de kweker bij je thuis worden bezorgd? Neem eens een kijkje op Green Bubble. In de webshop vind je bekende planten, zoals de pannenkoekplant tot de meer bijzondere exemplaren. Zo heb ik ooit Green Bubble-planten gekregen die het nog steeds erg goed doen!

5. Plantje.nl

Kamerplanten met een schoonheidsfoutje weggooien? Daar doen ze niet aan bij Plantje.nl. Via de Groene kneusjesbox red je nog goede planten van de afvalhoop. Daarnaast vind je in de webwinkel allerlei soorten planten én accessoires. Mocht je geen groene vingers hebben, dan heb je de optie om kunstplanten te kopen. Maar daar doen we niet aan. ;-)

6. Fleurdirect

Wanneer je op zoek bent naar kamerplanten en tegelijkertijd ook voor kantoor wat wilt bestellen, dan zit je bij Fleurdirect goed. Bovendien bestel je in de webshop grote kamerplanten, tot meer dan 2 meter hoog. Dan heb je ook wel wat in je huiskamer staan.

7. 123planten

Wil je alle kamerplanten en benodigdheden in 1 keer kopen? Bij 123planten is dat geen probleem. Zo schaf je een plant, bloempot, potgrond en andere benodigdheden in 1 bestelling aan. Wel zo handig. Daarnaast heeft de webshop een online encyclopedie gemaakt waarin je alles leest over de verzorging van je net aangeschafte kamerplant.

8. Pots & Plants

Bij Pots & Plants vind je prachtige kamerplanten. Maar ook voor buitenplanten, bijvoorbeeld schaduwplanten voor buiten, ben je bij deze online shop aan het juiste adres. De planten komen rechtstreeks van de kweker en worden bij een bestelling van meer dan € 30 gratis bij je thuisbezorgd.

9. bol.com

Bij bol.com vind je alles. Ook kamerplanten, potten, potgrond en boeken over planten. Bovendien is bestellen erg eenvoudig, want vrijwel een tot enkele dagen later staat er een prachtige groene vriend in de woonkamer te shinen.

Goedkope kamerplanten kopen

Heb je weinig budget, maar wil je alsnog graag een of meerdere goedkope kamerplanten kopen? Kijk dan eens naar babykamerplanten of stekjes. Hoe groter de plant namelijk is, hoe meer je betaalt. Je kunt eens kijken of iemand op Marktplaats goedkope kamerplanten aanbiedt of vraag om een gratis stekje aan familie, vrienden of kennissen. Zo geniet je alsnog van iets groens in huis!

Conclusie

Online kamerplanten kopen is tegenwoordig eenvoudig. Er zijn veel verschillende webshops te vinden, elk met zijn eigen expertise. Ik heb 9 handige adresjes voor je gevonden, maar ik ben benieuwd of jij er nog een weet die ik ben vergeten. Laat het weten in een reactie!

Liefs,

Lysanne


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *