Vietnamese vegan spring rolls met tofu en pindasaus
Geniet van een licht gerecht met deze Vietnamese vegan spring rolls. Je maakt de vulling van groente, kruiden en tofu. Serveer de spring rolls met een heerlijke pindasaus.
GangBijgerecht,Borrelhapje
KeukenAziatisch,Vietnamees
Trefwoordeiwitrijk,groente,vegan
Aantal20spring rolls
Benodigdheden
1 steelpan
1 mesje
1 snijplank
1 koekenpan
1 diep bord
Ingrediënten
Vulling
5middelgrote wortels
1rode paprika
1scheutolie om in te bakken
½theelepelkurkuma
½theelepelkomijnpoeder
½komkommer
½krop ijsbergsla
1portiegemarineerde
20middelgrote rijstvellen
water
Pindasaus
2eetlepelspindakaas
1eetlepelketchup
1eetlepelsojasaus
½theelepelsambal
1scheutplantaardige melk
Bereidingswijze
Verwarm de pindakaas, ketchup, sojasaus, sambal en plantaardige melk tot een romig sausje. Maak het niet te dun. Zet in de koelkast.
Schil de wortels en snijd ze in de breedte door de helft. Snijd deze helften in de lengte tot dunne reepjes van ongeveer 1/2 cm dikte.
Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika ook in kleine reepjes van 1/2 cm dikte.
Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog vuur. Bak de wortel- en paprikareepjes, zodat ze wat zachter worden. Voeg de kurkuma, komijnpoeder en chilipoeder toe en meng door de groente. Laat afkoelen.
Snijd de komkommer en ijsbergsla in reepjes van 0,5 cm dikte.
Vul een diep en breed bord met lauwwarm water. Laat een rijstvel in het water weken totdat het redelijk zacht is.
Leg de rijstvel op de houten snijplank en leg in het midden een beetje wortel-, paprika-, komkommer- en slareepjes, en tofu. Leg er niet te veel op, anders kun je niet vouwen.
Vouw het linker- en rechterflapje over de vulling en vouw dan de voor- en achterflap over elkaar heen, zodat het een pakketje vormt.
Herhaal stap 8 t/m 11 totdat alle ingrediënten op zijn. Serveer vervolgens de vegan spring rolls met de pindasaus.