Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan Turkse pizza met knoflooksaus
Maak je eigen heerlijke vegan Turkse pizza met dit recept. Vegetarisch, eenvoudig te maken en snel klaar.
Bereidingstijd
15
minuten
min
Baktijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Turks
Trefwoord
vegan
Aantal
4
pizza's
Benodigdheden
1 snijplank
1 snijmes
1 Mengkom
1 staafmixer
1 pan
1 kleine kom
1 koekenpan met deksel
Ingrediƫnten
Voor de vulling
1
grote
ui
2
tenen
knoflook
1
rode
paprika
2
grote
tomaten
1
theelepel
komijnpoeder
1
theelepel
harissa
1
bakje
vegan 'gehakt'
4
(volkoren) wraps
Voor het beleg
ijsbergsla
tomaat
komkommer
Voor de saus
2
tenen
knoflook
200
gram
(ongezoete) plantaardige yoghurt
verse bieslook
1
snuf
zout
1
snuf
peper
Bereidingswijze
Snijd de ui, knoflooktenen, tomaten en paprika in kleine stukken. Stop het in een mengkom.
Voeg de het komijnpoeder en harissa/cayennepeper toe en pureer met een staafmixer tot een niet te nat papje.
Roer het vegan 'gehakt' door het papje en laat het geheel 10 minuten koken in een pan op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de knoflooksaus door 2 teentjes knoflook en de verse bieslook heel fijn te hakken.
Meng daarna de knoflook en de bieslook met de ongezoete plantaardige yoghurt, zout en peper in een kommetje. Zet opzij.
Snijd de ijsbergsla, tomaten, komkommer in kleine stukken.
Verdeel de saus over de 4 wraps en bak elke wrap 5 minuten op laag vuur in de koekenpan met een deksel op de pan.
Verdeel de groente over de Turkse pizza's en serveer met de soja knoflooksaus.