Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Dadelrepen met havermout maken
Overleef de middagdip met deze heerlijke dadelrepen met havermout. Ze zijn eenvoudig te maken zonder oven. Probeer het recept nu.
Bereidingstijd
20
minuten
min
Wachttijd
2
uur
uur
15
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
35
minuten
min
Gang
Snack,Tussendoortje
Keuken
Vegan
Trefwoord
dadelrepen,havermout,vegan
Aantal
12
repen
Benodigdheden
1 snijmesje
1 foodprocessor
1 vel bakpapier
Ingrediënten
100
gram
dadels (gewogen met pit)
1
banaan
75
gram
havermout
25
gram
walnoten
30
gram
rozijnen
¼
theelepel
kaneel
1
snuf
zout
optioneel: maïszetmeel
Bereidingswijze
Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Laat ze 15 minuten weken in warm water.
Mix de dadelstukjes, banaan, havermout, walnoten, rozijnen, kaneel en zout in de foodprocessor tot een deeg.
Te droog? Voeg dan een beetje water toe. Te nat? Voeg dan meer havermout toe.
Kreukel een vel bakpapier tot een prop en maak dit nat. Spreid het papier uit.
Maak van het deeg een vierkante plak van ongeveer 1 cm dikte op het bakpapier.
Strooi eventueel maïszetmeel over het deeg om plakken te voorkomen.
Laat de plak minstens 2 uur in de vriezer hard worden.
Haal de plak uit de vriezer en snijd in 12 gelijke stukken.
Strooi eventueel zetmeel op de andere kant van het deeg om plakken te voorkomen.