Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pin het recept
Vegan baba ganoush maken
Geniet van een heerlijk broodje falafel met deze vegan baba ganoush. Met slechts een paar ingrediënten zet je deze auberginedip op tafel.
Bereidingstijd
30
minuten
min
Oventijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Beleg
Keuken
Midden-Oosten,Vegan
Trefwoord
aubergine,dip,tahin
Aantal
1
portie
Benodigdheden
1 bakplaat
1 bakpapier
1 snijmesje
1 foodprocessor
Ingrediënten
1
aubergine
2
tenen
knoflook
1
eetlepel
tahin (sesampasta)
1
eetlepel
(olijf)olie
citroensap
zout
peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op een bakplaat.
Laat de aubergine 30 minuten zacht worden in het midden van de oven. Draai halverwege om.
Haal de aubergine uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen.
Verwijder de steel en de schil van de aubergine.
Pureer de aubergine, knoflook, donkere sesampasta, olijfolie, citroensap, zout en peper in de foodprocessor.
Serveer direct of bewaar in een afgesloten bakje.